Sünger Bob Karakterleri ve Özellikleri

Yeni Haber Merkezi

SüngerBob sadece çocukların değil yetişkinlerin de ilgisini çeken en önemli yapımlardan biridir. Dünya çapında önemli bir etki yaratan SüngerBob bir çizgi dizidir. Bu evrende kurdukları denizin altında yaşayan farklı canlıların günlük hayatlarını konu edinir. Özellikle su altında yaşamaları, konuşmaları ve sosyal bir toplum oluşturmaları nedeniyle ilgi çekmektedir. SüngerBob evreninde birçok farklı karakter bulunmaktadır. Bu karakterlerin kendilerine özgü özellikleri ve farklı halleri bulunmaktadır. Elbette ki ana karakter olarak SüngerBob, çizgi filmin ismi olarak şüphesiz ön plana çıkmaktadır.

Sünger Bob

SüngerBob, kahverengi şortu, beyaz gömleği ve kırmızı kravatıyla ana karakterdir. Ananas şeklinde bir evde yaşamaktadır. Krusty Krab adlı bir fast food restoranında hamburger pişirmekten sorumludur ve işinde çok iyidir. İşine ve arkadaşlarına karşı çok iyimser olan saf bir karakter olarak öne çıkar. Hobileri arasında denizanası yakalamak, baloncuk üflemek ve en yakın arkadaşı Patrick ile vakit geçirmek vardır. Sempatik, tatlı, iyi niyetli ve saf bir karakter olarak bilinir.

Patrick

Küçük bir kayanın altında yaşayan bir deniz yıldızıdır. Genellikle vücudunun her yeri pembe renktedir. Giyimine gelince yeşil zemin üzerine mor renkli şortları vardır. Özellikle zeka yapısı son derece düşük olduğu çok bellidir. Sünger Bob’un en yakın arkadaşlarıdır ve onu her zaman başını derde sokmayı başarırlar. Kısa süreli işler yaparlar ve bu işlerde pek başarılı olamazlar. Saf olmasına rağmen tıpkı deniz yıldızı gibi bazı durumlarda saldırgan olabilir.

Kalamar

Büyük burunlu bir ahtapot olarak öne çıkan Squidward, Kristy Krab restoranında kasiyer olarak çalışmaktadır. SüngerBob’un komşusudur ve aynı zamanda alaycı bir yapıya sahiptir. Öte yandan saldırgan ve öfkeli bir kişiliğe sahiptir. Kendisini yetenekli ve becerikli bir sanatçı sanmaktadır ancak kimse bu yeteneklerini görmemektedir. SüngerBob ile sürekli kavga etmektedir ancak aslında SüngerBob’u derinden sevmektedir. Duygularını ve düşüncelerini sık sık SüngerBob ile paylaşır. Bu yüzden SüngerBob’u çok sevmektedir çünkü onu gerçekten dinlemektedir.

Bay Yengeç

Eugene Krabs, daha çok Bay Krabs olarak bilinir, Sünger Bob’un da çalıştığı restoranın sahibidir. O da bir kırmızı yengeçtir. Paraya açgözlüdür, kurnazdır, sinsidir ve ayrıca saldırgan bir kişiliğe sahiptir. Donanmada görev yaptıktan sonra bir fast-food restoranı açmıştır. Korsanlar, balinalar ve yelkenler hakkında konuşmayı sever. Sünger Bob ve arkadaşlarıyla sürekli çatışmaya girer.

Kumlu Yanaklar

Su altında nefes almak için dalış kıyafeti giyen bir Sincaptır. Aynı zamanda çizimde bir bilim insanı, kaşif ve mucittir. Kum sörfü ve karate gibi ilgi alanları vardır. Sünger Bob’un en sevdiği arkadaşlarından biridir. Genellikle hava ile dolu bir cam kubbede yaşar.

Bayan Puf

Sualtı sürüş okulunun sorumlusu olan Bayan Puff, aynı zamanda öğretmen olarak çalışan paranoyak bir balon balığıdır. Her zaman bir denizci kıyafeti giyer. Sünger Bob da onun için en özel öğrencidir. Sünger Bob genellikle tüm sınavları geçer, yazılı veya sözlü. Ancak gemiye bindiğinde, her zaman onu batırır. Yaralandığında ve korktuğunda, Bayan Puff topu havaya uçurur.

İnci Yengeçleri

Pearl Krabs, Bay Krabs’ın kızı olmasının yanı sıra aynı zamanda bir sperm balinasıdır. Türü için çok büyük olduğu için diğer balinalar gibi hareket edemediğini düşünür. Hala lisede olan ve henüz bir işi olmayan bir karakterdir. Büyüdüğünde babasından fast food restoranını devralacaktır. Pembe bir elbise giyer ve bir şey satın almak istediğinde babasının kredi kartını kullanır. Genellikle pop müzik dinlemeyi seven biridir.

Gary’nin doğum günü

Evcil deniz salyangozu olarak öne çıkan Gary adlı salyangoz, SüngerBob’un evinde yaşar. Bir kedi gibi ses performansının yanı sıra sadece kedilerle iletişim kurar. Ayrıca SüngerBob’un yapamadığı birçok şeyi çözerek ona yardımcı olur.

Gönderi Görüntülemeleri: 9.099

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*