İskoçların Milli Çalgısı Nedir? | Yucex

Yeni Haber Merkezi

Her ülkenin ve her bölgenin kendine özgü bir enstrümanı vardır. Türkiye’de ve dünyada geçerli olan bu kültür, hemen hemen her medeniyette bulunmaktadır. İskoçlar bu kültüre sahip bir topluluktur. İskoçların kökleri Tunç Çağı’na kadar uzanmaktadır. Tunç Çağı’nda yaşayan Keltler, belirli bir süre sonra Avrupa’daki diğer şehirlere göç etmişlerdir. Bu göçün temel nedeni iklim ve kıtlıktır.

İskoçya’da herkes tarafından tanınan ve İskoç halkının hayatta kalmasının öncüsü olan William Wallace, İskoçya’nın koruyucusu olarak bilinir. Tarihte birçok kez İngilizlerle savaşmış ve İskoç halkını korumuştur. William Wallace’dan sonra İskoç halkı özgürlükleri için savaşmaya devam etmiştir.

İskoçların Ulusal Belgesi

İskoçya’da erkeklerin etek giymesi garip olsa da, bu onların kültürüdür. İskoç halkının ulusal enstrümanı ‘eşcinsel‘ gayda adı verilen bir müzik aletidir. Gaydanın yapısı ve görünümü Karadeniz bölgesinin tulumuna benzemektedir.

Gayda, boru ve gayda ile üflemeli bir çalgıdır. Eski müzik aletini çalan gaydacılar, İskoçlara özgü olan kilt kostümleriyle oldukça sevimli ve hoş bir görünüme sahiptirler.

Gayda müzik aleti çok yaygınlaşmamıştır. Ünlü müzisyenlerin pek dikkatini çekmediği için bölgede kalmıştır. İskoçlar bu anlamda kendi kültürlerini çok iyi korumuşlardır. İskoçlar genellikle resmi törenlerde ve düğünlerde gayda çalarlar. Antik çağlardaki kadar popüler olmasa da, Gayda İskoçya’nın ulusal çalgısıdır.

Gönderi Görüntülemeleri: 6.029

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*