Haritalarda Mavinin Koyulaşması Hangisinin Arttığını Gösterir?

Yeni Haber Merkezi

Haritalar birçok yerde karşımıza çıkar. Yön bulma, iller, ilçeler, dağlar, denizler, yükseklikler, yerleşim yerleri ve daha birçok şey haritalarda gösterilebilir. Bir haritayı okumak için bazı bilgilere ihtiyaç vardır. Bir haritadaki her renk ve tonun farklı anlamları vardır.

Haritalarda doğada bulunan birçok renge rastlamak mümkündür. Dağlar kahverengi, yüksek dağlar ise koyu kahverengi ile gösterilir. Sarı alanlar platolar ve yüksek ovalar içindir. Yeşil, çukurları ve denizden biraz daha yüksek kısımları göstermek için kullanılır. Kırmızı, daha canlı olduğu için genellikle sınırları göstermek için tercih edilir.

Haritalarda Koyulaşan Mavi Hangisinin Arttığını Gösterir?

Haritalarda su bulunan yerler (göller, denizler, nehirler, akarsular) beyaz veya mavi renkle gösterilir. Beyaz renk genelde pek kullanılmaz. Mavi renk su bulunan bölgelerde haritalarda tercih edilir.

Suyun olduğu yerlere yazılan sayılar o suyun derinliğini gösterir. Mavi tonlarının bulunduğu su bölümleri açık maviden koyu maviye doğru gider. Açık mavi alanlar daha sığdır, koyu mavi alanlar daha derindir. Başka bir deyişle, mavi ne kadar koyuysa derinlik o kadar fazladır.

Haritalarda birçok sayı bulunur. Yükseklik, mesafe, uzunluk gibi değerler sayılarla gösterilir. Ancak sayılar tek başına yeterli değildir. Sayılara ek olarak renklerin anlamlarını da bilmek gerekir. Ancak bu şekilde harita doğru okunabilir.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 1.380

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*