T harfiyle başlayan bitkiler sebzeler ve meyveler

Yeni Haber Merkezi

T harfiyle bitki isimleri, T harfiyle sebze isimleri, T harfiyle meyve isimleri;

T harfiyle başlayan bitki, sebze ve meyvelerin listesi ve bunlar hakkında kısa bilgiler;

Sebzeler, meyveler ve bitkiler doğada insanlar ve hayvanlar için vazgeçilmez besin kaynaklarıdır. Mevsim ve iklim koşullarına bağlı olarak farklı türleri ve çeşitleri vardır. İnsanlar ve hayvanlar için vitamin ve enerji kaynağıdırlar.

T harfiyle başlayan bitkiler, sebzeler ve meyveler hakkında kısa bilgi;

Tahnal

Karadeniz bölgesinde yetişiyor Tahnal meyve.

Tarçın

TarçınDefnegiller familyasından, Güney ve Güneydoğu Asya’ya özgü, aromatik, her dem yeşil bir ağaçtır.

Taze fasulye

FasulyeBitkinin yeşil sebze olarak kullanılan kısmı.

İlkbahar soğanı

Kış soğani, çok yıllık bir soğan türüdür. Doğu Asya’dan gelir ve Avrasya ve Kuzey Amerika’nın birçok yerinde yetiştirilir.

Hızlı

Hızlılahanagiller familyasından, yaprakları salata olarak yenen ve vücutta yağ yakımını hızlandıran baharatlı bir bitkidir. İnce yaprakları pişirildiğinde acılaştığı için çiğ olarak tüketilmelidir. Ayrıca birçok vitamin içeren bir bitkidir.

Turp

TurpBrassicaceae familyasından sebze olarak tüketilen bir bitki türü. Meyvesi etli ve genellikle beyazdır. Siyah turp, beyaz turp, kırmızı turp gibi çeşitleri vardır. Kırmızı turp kötü nefes kokusuna neden olmasıyla ünlüdür.

Turp Otu

Şişmiş En kolay bulunabilen ve sıklıkla tüketilen yabani otlardan biridir. Kalın, dişli ve tüylü yaprakları olan bu otsu bitki doğada doğal olarak yetişir. Hardal otuna benzer, ancak sarı çiçekleri olan hardal otunun aksine beyaz çiçekler açar. Neredeyse tüm dünyaya yayılmış en önemli yabani otlardan biridir. Ege mutfağında çok popüler olan turp otu genellikle haşlanarak zeytinyağı ve limonla salata yapılır ve yumurtalı veya yumurtasız kızartılır.

Acı portakal

Acı portakalRutabagagiller familyasının alt grubunda yer alan, Akdeniz ülkelerinin tamamında ve Güneydoğu Asya kıyılarında yetişen, kışın yapraklarını dökmeyen, portakala benzeyen, suyu acı olan meyvelerine verilen addır.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 3.220

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*