R harfiyle başlayan bitkiler sebzeler ve meyveler

Yeni Haber Merkezi

R harfiyle bitki adları, R harfiyle sebze adları, R harfiyle meyve adları;

R harfiyle başlayan bitki, sebze ve meyvelerin listesi ve bunlar hakkında kısa bilgiler;

Sebzeler, meyveler ve bitkiler doğada insanlar ve hayvanlar için vazgeçilmez besin kaynaklarıdır. Mevsim ve iklim koşullarına bağlı olarak farklı türleri ve çeşitleri vardır. İnsanlar ve hayvanlar için vitamin ve enerji kaynağıdırlar.

R harfiyle başlayan bitkiler, sebzeler ve meyveler hakkında kısa bilgi;

Radika Bir

Radikal birkarahindiba olarak da bilinen, farklı şekillerde kullanılan faydalı bir bitkidir. Özellikle bu bitkinin kök kısmı kullanılır. Ancak ülkemizde bitkinin çayı yaygın olarak tüketilmektedir.

Rambutan

Güneydoğu Amerika’ya özgü tropikal bir meyve. rambutanGörüntüsü ve tadıyla doğanın insanlara sunduğu en ilgi çekici meyveler arasında yer almaktadır.

Rezene

RezeneMaydanozgiller familyasından iki metreye kadar boylanan iki yıllık kokulu otsu bitki türü. Anavatanı Akdeniz ve Yakın Doğu’dur.

Bir yıl

Bir yıl (Eruca vesicaria) Brassicaceae familyasından yaprakları salata olarak yenen bir bitkidir. Roka, Akdeniz ülkelerinde Roma İmparatorluğu’ndan beri bilinmektedir. Vahşi doğada bulunur ve ayrıca tarımsal amaçlarla yetiştirilir.

Reyhan

Reyhan Reyhan, aynı zamanda fesleğen olarak da bilinir, genellikle ılıman bölgelerde yetişen Lamiaceae familyasından yıllık bir bitkidir. Yemek pişirmede kullanılmak üzere yetiştirilen reyhan, Asya’nın tropiklerinden kaynaklanır, ancak günümüzde dünyanın diğer ılıman bölgelerine yayılmıştır.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 4.190

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*