N harfiyle başlayan bitkiler sebzeler ve meyveler

Yeni Haber Merkezi

N harfiyle bitki adları, N harfiyle sebze adları, N harfiyle meyve adları;

N harfiyle başlayan bitki, sebze ve meyvelerin listesi ve bunlar hakkında kısa bilgiler;

Sebzeler, meyveler ve bitkiler doğada insanlar ve hayvanlar için vazgeçilmez besin kaynaklarıdır. Mevsim ve iklim koşullarına bağlı olarak farklı türleri ve çeşitleri vardır. İnsanlar ve hayvanlar için vitamin ve enerji kaynağıdırlar.

N harfiyle başlayan bitkiler, sebzeler ve meyveler hakkında kısa bilgi;

Sekiz

SekizLamiaceae familyasının Mentha cinsini oluşturan ve dünyanın her yerinde görülebilen 25-30 türün ortak adıdır. Genellikle Temmuz ve Ağustos ayları arasında çiçek açarlar.

Nar

NarAyvagiller familyasından, yüzlerce taneden oluşan küçük çekirdek ve meyve gövdesinden oluşan, hafif ekşimsi ve bazen tatlı bir tada sahip, ılıman iklimlerde yetişen bir meyve türü.

Turunçgiller

Turunçgiller veya turunçgiller, ekonomik değeri yüksek olan turunç, portakal, mandalina, greyfurt ve limon gibi Citrus cinsine ait meyve ağacı türlerini içeren bitki topluluğudur.

Nashhi – Nahshi Armut

Vaftiz babası armuduJapon armutu olarak da bilinen bu meyve, açık kahverengi bir zemin üzerinde sarı lekelere sahip, orta büyüklüktedir. Bu meyve hafif paslı, uzun saplı, düz ve şişkin bir armut türüdür.

nektar

Vatan: Çin nektarşeftali ile aynı türden gelir. Bilimsel adı Prunus Persica’dır. Nektarin, yani Nectarina, genellikle şeftali ve erik melezi olarak düşünülür. Ancak nektarin, olgun bir şeftali büyüklüğünde, tüysüz, kırmızıya yakın renkte ve daha sert bir meyvedir.

Nergis

NergisNarcissus familyasının Narcissus cinsinden bitki türlerinin genel adı. Bu bitkilerdeki gövde 20–80 cm’ye kadar yükselebilir. Bu soğanlı bitkilerdeki taç yaprakları beyaz veya sarı karışımlardır.

Noni Meyvesi

Tropikal meyvelerden biri noniPasifik Okyanusu’ndaki volkanik mineraller açısından zengin ada topraklarında doğal olarak yetişir.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 3.199

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*