M harfiyle başlayan bitkiler sebzeler ve meyveler

Yeni Haber Merkezi

M bitkiyi, M sebzeyi, M meyveyi temsil eder;

M harfiyle başlayan bitki, sebze ve meyvelerin listesi ve bunlar hakkında kısa bilgiler;

Sebzeler, meyveler ve bitkiler doğada insanlar ve hayvanlar için vazgeçilmez besin kaynaklarıdır. Mevsim ve iklim koşullarına bağlı olarak farklı türleri ve çeşitleri vardır. İnsanlar ve hayvanlar için vitamin ve enerji kaynağıdırlar.

M harfiyle başlayan bitkiler, sebzeler ve meyveler hakkında kısa bilgi;

Analiz ediliyor

Analiz ediliyorılıman iklimlerde yetişen turunçgiller familyasına ait bir meyve türüdür. Turuncu ve sarı renkte olan mandalina, etli ve sulu bir yapıya sahiptir.

Mango

MangoAnacardiaceae angiosperm ailesinin Mangifera cinsine ait tropikal ve subtropikal ağaçlar tarafından üretilen etli meyvedir. Bu meyve anavatanı Hindistan’dan dünyaya yayılmıştır.

Mantar

MantarMantarlar, çok hücreli veya tek hücreli olabilen ökaryotik organizmaları içeren canlılar alemidir ve tamamı şapkalı mantarlara verilen genel addır.

Marul

Marulpapatyagiller familyasından geniş yeşil yapraklı, yıllık veya yarı yıllık ılıman iklim sebzesidir. Yaprakları genellikle salata olarak çiğ olarak tüketilir, ancak Çin gibi bazı ülkelerde kökleri ve yaprakları pişmiş olarak da yenir.

Maydanoz

Maydanozyeşil, damarlı bir bitki türüdür. Yaprakları baharat olarak kullanılır. 30–100 cm yüksekliğinde, kazık köklü, iki yılda bir otsu bir bitkidir, Ağustos ve Eylül ayları arasında beyaz çiçekler açar.

Mercimek

Mercimek (Lens culinaris) baklagiller familyasının (Fabaceae) Lens cinsindeki dört türden biridir. Aslında, Lens cinsindeki tüm türlerin az çok mercek şeklindeki ve yenilebilir tohumları toplu olarak “mercimek” olarak adlandırılsa da, “mercimek” denildiğinde akla en çok gelen ve en çok tüketilen Lens culinaris’tir.

Şeker mısır

Şeker mısırözellikle doymamış yağ grubunda çok nemli iklim bölgelerinde yetiştirilebilen yıllık bir tarım bitkisidir. Mısırdaki lizin ve triptofan proteininin biyolojik değeri de amino asitlerin sınırlayıcı etkisi altındadır.

Kireç

Kireç Turunçgiller familyasından koyu yeşil renkli bir turunçgil meyvesidir ve limondan belirgin şekilde daha küçüktür. Bergamot’a benzer. Ağacı limon ağacına benzer ve aynı familyadandır.

Muşmula

Muşmula veya dongel, beş bacaklı, ezgil, rosaceae familyasının Amygdaloideae alt familyasından bir ağaç ve bu ağacın meyveleridir. Etli meyveleri, bir çiçek tabanıyla çevrilidir ve yapı olarak erik benzeridir. Yabani olanlar daha küçüktür.

Buz

BuzGüneydoğu Asya’nın tropikal bölgelerinde doğal olarak yetişen ağaç benzeri bir bitkidir ve uzun yeşil kabuklu meyveleri vardır. Türkiye’de çoğunlukla Bozyazı ve Anamur arasında üretilir.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 4.514

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*