R İle Hayvan, R Harfi İle Başlayan Hayvan İsimleri

Yeni Haber Merkezi

Bu listede R harfiyle başlayan hayvan Bu hayvan türlerinin isimlerini ve hakkında kısa bilgileri ekleyeceğiz.

R harfiyle başlayan hayvan türleri nelerdir?

RakunRen geyiğiRemoraRinga balığıRinghals

R harfiyle başlayan bu hayvanlar hakkında kısa bilgi;

Rakun

Rakun memeli bir hayvandır ve rakun ailesine aittir. Rakunun yaşam alanı su yolları, göller ve bataklıklardır. Gece karanlığında bu ortamlara gelen diğer hayvanları avlayarak beslenirler. İnce parmaklarıyla iyi yüzücüler olan rakunlar balık, kerevit, semender, kurbağa ve midye gibi avları kolayca yakalarlar.

Ren geyiği

Ren geyikleri genellikle dünyanın kuzey bölgelerinde yaşarlar. Yaşadıkları ülkeler; Norveç, İzlanda, İsveç, Finlandiya, Rusya’dır. Bölgeler; Alaska, Kanada ve Grönland’dır. İnsanlar tarafından evcilleştirilmiş olan ren geyikleri kızak çekmekte kullanılır. Burunlarındaki özel kemikler sayesinde hava akciğerlere girmeden önce vücut ısısıyla ısıtılır ve akciğerlere aktarılır, böylece soğuğa karşı maksimum direnç sağlanır.

Remora

Remora balıkları, Echeneidae familyasından olan ve boyları 30 ile 90 cm arasında değişebilen balıklara verilen isimdir. Bu balık türü suda geriye doğru kayabilir ve kıvrımlı bir şekilde yüzmek için en iyi balıklar arasındadır.

ringa

Ringa balığı, sardalya ailesine ait kemikli bir balık türüdür. Ringa balığı, Atlantik Okyanusu’nun soğuk kuzey kesiminde yaşar. Gümüş renkli, ince, uzun bir yapıya sahiptir, 12-40 santimetre uzunluğundadır. Küçük plankton benzeri hayvanlarla beslenir. İnsanlar tarafından ticari olarak tüketilen ve birçok besin maddesinin üretildiği bir balıktır.

Halka boyun

Güney Afrika’nın bazı bölgelerinde yaşayan Ringhals, Elapidae familyasından çok zehirli bir yılandır. Kendini zehir püskürterek savunur. 90-110 santimetre uzunluğa ulaşabilen bu türün renkli bir göbeği ve boğazında bir veya iki açık renkli çapraz bandı vardır. Kurbağalar, küçük memeliler, sürüngenler ve amfibilerle beslenirler.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 1.785

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*