H harfiyle başlayan bitkiler sebzeler ve meyveler

Yeni Haber Merkezi

H harfiyle bitki isimleri, H harfiyle sebze isimleri, H harfiyle meyve isimleri;

H harfiyle başlayan bitki, sebze ve meyvelerin listesi ve bunlar hakkında kısa bilgiler;

Sebzeler, meyveler ve bitkiler doğada insanlar ve hayvanlar için vazgeçilmez besin kaynaklarıdır. Mevsim ve iklim koşullarına bağlı olarak farklı türleri ve çeşitleri vardır. İnsanlar ve hayvanlar için vitamin ve enerji kaynağıdırlar.

H harfiyle başlayan bitkiler, sebzeler ve meyveler hakkında kısa bilgi;

Havlıcan

HavlıcanGalangal, zencefil ailesinden, rizomları baharat olarak kullanılan çok yıllık bir bitki türüdür. Anavatanı Hindistan, Güneydoğu Asya ve Laos’tur. 3 m boyunda olan Galangal, beyaz veya pembe çiçeklere ve mızrak şeklinde yapraklara sahiptir.

Havuç

HavuçMaydanozgiller familyasından, koni biçimindeki etli kökü için sebze olarak yetiştirilen, iki yılda bir kez kullanılan otsu bir kültür bitkisi.

İffet Ağacı Meyvesi

Hayit Kışın yapraklarını döken, beyaz-mor çiçeklere sahip, oldukça baharatlı bir kokuya sahip çalımsı bir ağaçtır. Çiçekler yaz sonlarında açar ve sonbaharda küçük meyveler üretir.

Salatalık

Salatalıkkabakgiller familyasından bir bitki türü ve meyvesine verilen isim. Kuzey Hindistan’a özgü olduğu düşünülen bitki, antik çağlardan beri yaygın olarak yetiştirilmektedir.

Hindistan cevizi

Hindistan cevizitropikal bölgelerde yetişen ve meyvesi yenilebilir olan palmiye ailesinden bir palmiye ağacı türüdür. Tropikal bölgelerde yetişir. Meyvesi yenilebilir. Hindistan cevizi lifi elde edilir.

Tarih

Tarihpalmiyegiller familyasından dekoratif yaprakları olan bir palmiye türüdür. Palmiyeler gibi tropikal, ılıman ve çöl iklimlerinde yetişir. Ana kök ve tüylü kök yapısına sahiptir. Ağacın pürüzlü gövdesi çoğunlukla gri ve kahverengidir.

Hünnap

HünnapCevizgiller familyasından, ilkbaharda hoş kokulu sarı çiçekler açan dikenli bir ağaç türü.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 7.247

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*