O-Ö İle Hayvan, O-Ö Harfi İle Başlayan Hayvan İsimleri

Yeni Haber Merkezi

Bu listede O-Ö harfiyle başlayan hayvan Bu hayvan türlerinin isimlerini ve hakkında kısa bilgileri ekleyeceğiz.

O-Ö harfleri ile başlayan hayvan türleri nelerdir?

OkapiOrangutanTon BalığıOrnitorenkOcelotÖrdekOtariÖrümcekÖrümcek MaymunuÖküzOğlak

O-Ö ile başlayan bu hayvanlar hakkında kısa bilgi;

Okapi

Okapi, zürafa ailesinden geviş getiren, çift toynaklı bir hayvandır. İlk bakışta, görünüşü bir zürafadan çok bir ata benzer ve sırtında zebralar gibi siyah ve beyaz çizgiler vardır.

Orangutan

Orangutan, Primatlar takımının Hominidae familyasına ait bir cins olup aşağıdaki iki türü içerir: Pongo abelii; doğada daha küçük ve çok daha az sayıda bulunan bir tür olup, Endonezya’nın Sumatra adasına özgüdür.

Ton balığı

Ton balığı olarak da bilinen tuna, uskumrugiller familyasından Thunnus, Euthynnus ve Katsuwonus cinslerini oluşturan, boyları 5-6 metreye, ağırlıkları ise 900 kilograma kadar ulaşabilen göçmen balık türlerine verilen isimdir. Çok hızlı yüzerler.

Ornitorenk

Ornitorenk, ornitorenk veya gagalı memeli, 39–60 cm uzunluğunda, doğu Avustralya ve Tazmanya’ya özgü yarı deniz memelisidir. Ornitorenk, doğum yapmayan yumurtlayan memeliler olan beş mevcut monotremden biridir.

Oselò

Ocelot, kedigiller familyasının Leopardus cinsine ait bir türdür. Bu tür Meksika, Güney Amerika ve Orta Amerika’da yaşar ve kuyruğu dahil 130 cm uzunluğa ulaşır.

Ördek

Dünyanın hemen hemen bütün sulak alanlarında yaşayan ördek alt familyasından perde ayaklı su kuşlarına verilen isim.

Otari

Yeleli deniz aslanı olarak da bilinir. Güneydeki soğuk denizlerde yaşayan bir fok türüdür. Otari ile foklar arasındaki temel farklar daha büyük olmaları, kulak memelerinin dışarıdan açıkça görülebilmesi ve başları ile boyunlarının daha uzun olmasıdır. Elleri ve ayakları foklarınkinden daha uzundur ve foklar palet benzeri ayaklarını geriye doğru uzatırken, otariler yana doğru bükerek öne doğru uzatırlar.

Örümcek

Örümcek, Eklembacaklılar şubesinin eklembacaklılar sınıfının eklembacaklılar takımından türlere verilen genel isimdir. Dünyanın hemen hemen her yerinde yaşarlar. 2012 rakamlarına göre, 112 aile ve 3.879 cinste gruplanmış 43.244 tür bilinmektedir.

Örümcek Maymun

Örümcek maymunları, Yeni Dünya maymun takımının bir primat ailesidir. Orta ve Güney Amerika’da yaşarlar. Ailenin 25 türü beş cinse ayrılır: örümcek maymunu, yünlü örümcek maymunu, yünlü maymun, sarı kuyruklu yünlü maymun ve uluyan maymun.

Öküz

Öküz, saban sürmek, öküzleri çekmek ve et için kullanılan kısırlaştırılmış erkek sığırdır. Boğalar üreme için kullanılır ve öküzler iş ve besi hayvanları olarak kullanılır. Ortalama 800 kg ağırlığında olabilen bir öküz, 4500 kg’lık bir yükü kolayca çekebilir.

Keçi

Keçi yavrusudur. Keçi veya evcil keçi, boynuzlular familyasının sığır alt familyasının Capra cinsini oluşturan memelilere verilen addır. Ortaya çıkan kürke kürk denir. Dik yamaçlara kolayca tırmanırlar ve patikalarda ve uçurumlarda dolaşmaktan çekinmezler.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 2.441

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*