M İle Hayvan, M Harfi İle Başlayan Hayvan İsimleri

Yeni Haber Merkezi

Bu listede M harfiyle başlayan hayvan Bu hayvan türlerinin isimlerini ve hakkında kısa bilgileri ekleyeceğiz.

M harfiyle başlayan hayvan türleri nelerdir?

MakakMakiMamutBizonMangustMarmosetMaybugMaybugMaymunMerinos KoyunMersin BalığıAt KuyruğuMidyeMerketMisk KedisiMorina BalığıDeniz AygırıMuhabbet KuşuKalamarMartı

M harfiyle başlayan bu hayvanlar hakkında kısa bilgi;

maymun

Makak, köpekgiller familyasından bir primat türüdür.

Maki

Lemuridae, lemuridae grubunun en bilinen maymun ailesidir. Tüm lemuridae’ler gibi, yalnızca Madagaskar’da bulunurlar. Daha önce bu aileye dahil edilen lemuridae ve oyuncu lemuridae, artık ayrı ailelere ayrılmıştır.

Mamut

Mamut, fil ailesinin soyu tükenmiş bir türüdür. Son buzul çağında, Kuzey Amerika, Avrupa, Asya ve Afrika’ya birçok farklı türle yayıldı.

Manda

Bufalo camış olarak da bilinir, Türkiye’de camız, camış, kömüş, dombay olarak da adlandırılır. Yavrularına malak denir. Boynuzlu familyanın sığır alt familyasına ait bir türdür.

Mongoose

Mangust, Aquiferidae olarak da bilinir, etobur bir familyadır. 35 türden oluşan bu familyanın üyeleri Afrika, Güney Asya ve Güney Avrupa’da bulunur. Familyanın Türkiye’de bulunan tek temsilcisi mongoose’dur.

Marmoset

Bir maymun türü. Çoğu marmoset yaklaşık 20 santimetre (8 inç) uzunluğundadır. Diğer maymunlarla karşılaştırıldığında, görünüşte ilkel özelliklere sahiptirler.

Mayıs böceği

Maybug, Büyük olanlar genellikle kırmızımsı kahverengidir. Larvalar tombul, beyaz ve kıvrık C şeklindedir. Halk arasında ‘manas veya kadı lokması’ olarak da bilinir. Larvaların vücudunun son bölümü çok gelişmiş ve şişmiştir. Burası içindeki yiyecek nedeniyle siyahımsı görünür. Nisan-Mayıs aylarında havaların ısınmasıyla birlikte yetişkinler topraktan çıkmaya başlar.

Maymun

Maymunlar, Primatlar takımından bir memeli türüdür. Bu tanım genellikle maymunları, tarsierleri, lemurları, insanları ve biyolojide bilinen 260 diğer primatı içerir.

Merinos Koyunları

Merino, İspanya’da geliştirilen beyaz, ince yünlü bir koyun ırkıdır. Kökeninin Kuzey Afrika’dan Araplar tarafından İspanya’ya getirilen koyunlardan geldiğine inanılır ve bu ırk Orta Çağ boyunca İspanya’nın tekeli olarak kalmıştır.

Mersin balığı

Mersin balıkları, Acipenseridae familyasını oluşturan ve sekiz metre uzunluğa ve 1,6 tona kadar ağırlığa sahip türleri de içeren tatlı su balık türlerinin genel adıdır. Mersin balıkları çok “ilkel” hayvanlardır.

Midilli

Shetland midillisi, belirli bir yapıya sahip küçük bir at türüdür. Shetland midillisinin birçok farklı türü vardır.

Midye

Midyeler, iki parçalı eklemli kabuklara sahip yumuşakçalardır. Bivalvia sınıfındaki omurgasızların çoğuna midye, bazılarına da istiridye denir.

Mirket

Meerkat, Afrika’ya özgü 30 cm boyunda, koloni halinde yaşayan etçil bir memelidir. Yaklaşık 14 yıl yaşarlar.

Misk kedisi

Misk kedisi, kedilere benzeyen misk kedisi ailesinden bazı kısa bacaklı etçil memelilerin ortak adıdır. Adını kuyruğunun altındaki bezlerden salgıladığı kokudan alır.

Morina balığı

Morina balığının suyun derinliğine bağlı olarak renk değiştirme yeteneği vardır. Morina balığının ağırlığı yaklaşık 4,5 kg ile 11,3 kg arasındadır. Ayrıca 90 kg’a kadar ulaşabilen türleri olduğu da tespit edilmiştir. 37,5 cm uzunluğa ulaşan morina balığı genellikle kıyıya yakın alanlarda yaşar.

Mors

Mors veya mors, Arktik denizlerinde yaşayan yarı suda yaşayan bir memelidir.

Papağan

Muhabbet kuşu, papağan türleri içinde evcilleştirilmiş bir kuş türüdür. Melopsittacus cinsinin Avustralya kıtasına özgü tek türüdür.

Mürekkepbalığı

Mürekkep balığı, Cephalopod sınıfından, Oncobacterium grubundan denizlerde yaşayan bir yumuşakçadır. Hepsinin ayrı cinsiyetleri vardır. Solungaçlarla nefes alırlar. Ağız bölgesinden çıkan 10 kolları vardır. Kollarından ikisi diğerlerinden daha uzundur.

Martı

Martı, martı ailesini oluşturan deniz kuşlarının genel adıdır. Türlerin çoğu Larus cinsinde toplanır.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 1.569

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*