G İle Hayvan, G Harfi İle Başlayan Hayvan İsimleri

Yeni Haber Merkezi

Bu listede G harfiyle başlayan hayvan Bu hayvan türlerinin isimlerini ve hakkında kısa bilgileri ekleyeceğiz.

G harfiyle başlayan hayvan türleri nelerdir?

Gagalı BalinaGavialGeckoGelincikGelincik BalığıGergedanGeyikGorilGökkuşağı AlabalığıKuzgunGözlüklü YılanGugukKuşuGüveGüvercin

G harfiyle başlayan bu hayvanlar hakkında kısa bilgi;

Gagalı balina

Gagalı balinalar dişli balinaların bir ailesidir. 19 bilinen türle yunuslardan sonra ikinci büyük balina ailesidirler, ancak onlar hakkında pek fazla şey bilinmemektedir. Bunun nedeni, ailenin türlerinin kıyıya yaklaşmamasıdır.

Gavyal

Uzun ve dar ağzının balık yakalamak için kullanıldığı düşünülüyor. Gavial, tuzlu su timsahından sonra dünyadaki en büyük timsah türüdür. Şimdiye kadar yakalanan en büyük gavial 7 m uzunluğundaydı, ancak normalde uzunlukları 5 m’yi geçmez.

Geko

Geckolar veya ev kertenkeleleri, sıcak iklimlerde yaşayan, sesten hoşlanan ve dillerini damaklarına sürterek ses çıkaran büyük gözlü gececi kertenkele ailesidir. Uzunlukları 1,5 cm ile 60 cm arasında değişse de genellikle küçük sürüngenlerdir.

Haşhaş

Gelincik, Mustelidae familyasının Mustela cinsine ait bazı küçük etobur türlerinin ortak adıdır.

Gelincik Balığı

Gelincik, Gadidae familyasına ait bir balık türüdür. Beyaz balık ve mezgitle yakın akrabadır. Ortalama 20-40 cm uzunluğunda olan ve çok kaygan bir deriye sahip olan gelincik balığı, sıcak ve ılıman suların taşlı diplerinde kıyıya yakın yaşar.

Gergedan

Gergedan, gergedangiller familyasından, filden sonra günümüze kadar varlığını sürdüren en büyük kara hayvanı türüdür.

Geyik

Geyik, geyik ailesindeki otçul geviş getiren memelilerin genel adıdır. Çift toynaklılar takımındaki akraba ailelerdeki benzer hayvanlara da genellikle geyik denir.

Goril

Goril, maymun ve primatların yaşayan en büyük türüdür. Diğer primatların çoğunun aksine, yerde yaşar. Otçuldur ve Ekvator Afrika’sının yağmur ormanlarında yaşar. Gorilin üç alt türü vardır. Goril DNA’sının %95’i insan DNA’sına benzer.

Gökkuşağı alabalığı

Gökkuşağı alabalığı veya gökkuşağı gökkuşağı alabalığı, 1882 yılında Kuzey Amerika’dan Avrupa’ya getirilen bir alabalık türüdür.

Şahin

İnce bir kuştur, bir karganın büyüklüğündedir. Genellikle tellerde veya alçak ağaçlarda bulunur. Gagası kalın ve koyu, kuyruğu kısa ve kare, kanatları oldukça uzun ve küttür. Açık turkuaz mavisidir. Alt tarafı yaz başında daha yeşil ve parlaktır. Sırtı açık kırmızıdır. Uçarken köşeli kanadının parlak mavi, mor ve siyahını gösterir. Yavruların kış tüyleri daha donuktur. Kur sırasında, taklalar atarak uçtuğunda, sesi sert, tekrarlayan, hırıltılı bir “hak hak”tır.

Kobra

Gözlüklü Yılan veya Kobra, Elapidae familyasındaki çeşitli yılan türlerinin ortak adıdır. Genellikle Asya, Avustralya ve Afrika’nın çöllerinde ve tropikal bölgelerinde yaşarlar. Kobranın uzunluğu genellikle 1,2 metre ile 5,8 metre arasında değişir.

Guguk kuşu

Guguk kuşları, uzun ve sivri kanatlı, uzun kuyruklu ve iyi uçucu olan, guguk kuşları takımına ait bir kuş ailesidir. Eski ve Yeni Dünya kıtalarındaki ormanlarda veya diğer yerlerde yaşarlar. Göç edenleri de vardır.

Güve

Güve, ahşap, kumaş ve kürk gibi nesneleri istila eden çeşitli böcek ve solucan türlerine verilen genel addır.

Güvercin

Güvercinler (Columbidae), yaklaşık 300 tür güvercin ve kumruyu, ayrıca dodo (Raphus cucullatus) ve Pezophaps solitaria gibi soyu tükenmiş türleri de kapsayan bir güvercin familyasıdır.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 2.937

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*