D İle Hayvan, D Harfi İle Başlayan Hayvan İsimleri

Yeni Haber Merkezi

Bu listede D harfiyle başlayan hayvan Bu hayvan türlerinin isimlerini ve hakkında kısa bilgileri ekleyeceğiz.

D harfiyle başlayan hayvan türleri nelerdir?

Dağ KeçisiKöstebek YengeciDenizanasıDeniz AslanıDeniz AtıDeniz KaplumbağasıDeniz KestanesiDeniz YıldızıDeveDevekuşuDingoŞahinDokumacıDomuzPorpogDugong

D harfiyle başlayan bu hayvanlar hakkında kısa bilgi;

Dağ keçisi

Dağ keçisi 9 türü kapsayan bir cinstir. Evcil keçi, yabani keçinin evcilleştirilmiş bir alt türüdür. Keçiler geviş getiren hayvanlardır. Bu hayvanların mideleri 4 bölümden oluşur.

Danaburnu

Avrupa köstebek böceği, Gryllotalpidae familyasından bitkilerin toprak altındaki kısımlarını yiyerek zarar veren bir böcek türüdür.

Denizanası

Denizanası veya medusa, Scyphozoa ve Cubozoa sınıflarında bulunan ve beyinleri olmayan serbest yüzen deniz canlılarıdır. Denizanası, yüzmeye adapte olmuş yassı canlılar olarak tanımlanabilir.

Deniz aslanı

Deniz Aslanları, Kulaklı Foklar, Büyük Kulaklı Etoburlar takımından köpek benzeri bir deniz memelileri ailesi. Okyanusların birçok kayalık kıyısında büyük koloniler halinde yaşarlar.

Denizatı

Denizatları, yılan balığını da içeren Syngnathidae familyasının Hippocampus cinsine ait balıklardır. Dünya genelinde ılıman ve tropikal sularda bulunurlar. 16 milimetreden 35 santimetreye kadar değişen boyutlarda denizatı türleri vardır.

Deniz kaplumbağası

Deniz kaplumbağaları denizde yaşarlar. Sırtları kızıl kahverengi, alt tarafları beyazımsı ve soluk sarıdır. Bacakları yüzmek için kürek şeklindedir ve dış kenarlarında en fazla iki pençe bulunur.

Deniz kestanesi

Deniz Kestaneleri, Echinoidea sınıfından dikenli deniz yaratıklarıdır. Dünya çapındaki okyanuslarda bulunurlar. Dikenlerle kaplı küresel bir kabukları vardır.

Denizyıldızı

Deniz yıldızı, hayvanlar aleminin derisidikenliler şubesinin Asteroidea sınıfından olan deniz omurgasızlarına verilen genel addır.

O yapmalı

Deve, devegiller familyasının Camelus cinsini oluşturan iki evcil hayvan türünün ortak adıdır. Develer yük hayvanı ve binek hayvanı olarak kullanılır ve ayrıca yünleri, sütleri, derileri ve etleri için yetiştirilirler.

Devekuşu

Devekuşu, Afrika’ya özgü uçamayan bir kuş türüdür. Struthio cinsinin yaşayan tek üyesidir.

Dingo

Dingo, köpekgiller familyasından gelen ve esas olarak Avustralya ve Güneydoğu Asya’da yaşayan etçil bir vahşi köpek türüdür. 17. yüzyılda Avustralya’ya gelen ilk Avrupalı ​​yerleşimciler tarafından keşfedilmiştir.

Doğan

Falcon, gündüz yırtıcı kuşları takımının Falconidae familyasının Falco cinsini oluşturan yırtıcı kuş türlerinin genel adıdır. Bazı türlere kerkenez denir.

Dokumacı Kuşu

Dokumacı kuşlar, Afrika, Hindistan, Avustralya ve çevre adalarda bulunan bir kuş grubudur. Adından da anlaşılacağı gibi, bu kuşlar aslında dokur ve sanatlarını kullanarak kendilerine yuvalar inşa ederler.

Domuz

Domuz, Sus cinsindeki hayvanlara verilen genel isimdir. Sus cinsi Suidae familyasına aittir. Memeli bir hayvan olan domuzlar, Avrasya’dan gelir. Domuzlar omnivordur ve hem otçul hem de etçildir.

Domuz Balığı

Oxynotus centrina veya domuz balığı, uzun ve dikenli sırt yüzgeçlerine sahip bir balık türüdür. İsmini sert, zımpara kağıdı gibi derisinden ve büyük, belirgin burun deliklerinden ve lezzetli tadından alır.

Kan

Deniz ineği takımından bir deniz memelisi. Uzunluğu 2,7 metre, ağırlığı ise 250-300 kg civarındadır.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 1.899

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*