Evde Hayvan Beslemenin Zorlukları | Yucex

Yeni Haber Merkezi

Ev Hayvan içinde tedarikNeden zor?

Bir kedi ve bir köpek gibi hayvanEvcil hayvanların halıya işemesi, muhabbet kuşlarının çok fazla ötmesi ve uyumasına izin verilmemesi gibi sorunlar yaşanmaktadır. Özellikle köpekler belirli bir yaştan önce eğitilmezlerse halıya işeme ve arkadaşlarınıza havlama gibi özellikler gösterebilirler. Muhabbet kuşlarına yeterli ilgi gösterilmezse sizi ısırabilirler. Süs balığı besleyenler için balığa ne kadar yem vereceğini bilmemek, özellikle birçok kişi akvaryum suyunu nasıl değiştireceğini bilmemektedir. Balıklarının ölmesinin sebebi budur.

Yavru kediler/köpekler oynamayı o kadar çok severler ki çok fazla ilgiye ihtiyaç duyarlar, tırnaklarını keskinleştirmek için koltuk ve yastık gibi şeyleri tırmalarlar ve çok yorgunlarsa gece geç saatlerde oynamak veya yanınıza uzanmak için sizi uyandırabilirler. Çok fazla tüy ürettikleri için onları sürekli fırçalamanız gerekebilir. Bazı hayvanlar çok yaramaz olabilir, yeni aldığınız kıyafetleri yırtabilir ve hatta masanızı bile dağıtabilirler, bunu genellikle siz onlara bakmadığınız için yaparlar.

Bu tür durumlarda evcil hayvanınıza kızmak yerine, ona daha fazla özen gösterirseniz, ona karşı daha hevesli olacak ve sizi arkadaşı olarak görmeye başlayacaktır. Köpeğinizi dışarı çıkarırken, tasmasından çekmek yerine istediği yere götürmeniz daha iyidir çünkü özgür hissedecektir, bu onu mutlu edecek ve size daha fazla sevgi gösterecektir.

Evde evcil hayvan beslemenin en büyük zorluğu;

Evde evcil hayvan beslemenin en büyük zorluğu, kedi, köpek, kuş veya süs balığı gibi sevdiğiniz evcil hayvanınızın ölmesidir, çünkü yaşam süreleri bir insan yaşamından daha kısadır. İnsanların evcil hayvanları öldüğünde, yeni bir tane edinmeye ve ona bakmaya karar verirler, bu doğaldır çünkü o ölü hayvanın kaybını hissetmek istemezler, ancak yeni evcil hayvanlarına eski evcil hayvanlarıyla aynı özenle bakmazlar, bu da hayvanları üzer ve hastalanmalarına veya hatta ölmelerine neden olabilir.

Evde beslenen evcil hayvanları terk etmek

Bazı insanlar bir süre sonra evcil hayvanlarına evde bakamaz hale gelirler veya bakmak istemezler, bu yüzden onları sokağa terk ederler, bu da bu hayvanların hayatını değiştirir ve onları başka bir aileye vermek daha iyidir. Evde evcil hayvanları beslemenin zorluğu

Bir süre sonra dişi hayvanlar ergenliğe girer ve evde zorluk çıkarmaya başlarlar. Bu sorunlar için aşılar vardır ve bu aşı verildikten sonra daha sakin olurlar.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 733

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*