Hayvanlar Neden Tüy Döker? | Yucex

Yeni Haber Merkezi

Bazı durumlarda hayvanlarda tüy dökülmesi sağlık belirtisi olabilirken, bazı durumlarda ise sahibi için çeşitli hastalıkların belirtisi olabilir. Sağlıklı bir hayvanın tüyleri dönemine göre dökülür. Kabuk yenileme gibi gelişim süreçlerini tamamlamış hayvanlar, kürk Tüy dökme mevsimine girerler, tüylerini dökerler ve yeni tüyler çıkarırlar.

Kürk Tüy dökme süreci dikkatle takip edilmeli, anormal miktarda tüy dökülmesi görülürse hayvan derhal veteriner hekime götürülmelidir. hayvan gruplar kürk Hayvanın sağlığı için önemli gerekliliklerden biri de onu taramaktır. Gün içerisinde evde veya dışarıda kir, toz ve çeşitli pisliklere maruz kalan tüyler bazı hayvanlarda sorunlara yol açar. Bunun çözümü olarak bu durumlarda hayvanın temizliğine sık sık dikkat etmek, hayvanı taramak ve birbirine dolanmış tüylerin bakımını yapmak gerekir.

Tüy Dökme Faktörleri

Hayvanlarda kürk Çevresel faktörlerin de dökülmeyi etkilediği bilinmektedir. Sıcak ve soğuk hava koşulları, nemli veya kuru hava da doğrudan etkili olabilir. Biyolojik olarak düşünüldüğünde, hayvanların da insanlar gibi hormon değerleri vardır. Ve bu değerlerdeki olumsuz değişiklikler sonucunda saçlarında hasara veya dökülmeye neden olabilir.

Hayvanlarda tüy dökülmesi kızgınlık, çiftleşme, gebelik gibi sebeplerden dolayı da meydana gelebilir. Aynı zamanda yanlış beslenme ve diyet programları sindirim sistemine zarar verebilir ve dış etkenler sonucu tüy dökülmesine neden olabilir. Nereden Veteriner kliniklerinde tüy kesimi yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de; “Tüyleri çöp kutusuna atmayın”dır. daldı ” bir uyarıdır. Hayvanların temiz bakımının önemi kürkDökümden sorunsuz çıktığı görülmektedir.

Mevsimsel Tüy Dökülmesi

Veteriner hekimler, mevsimsel değişiklikler nedeniyle oluşan tüy dökülmesi konusunda endişe etmeye gerek olmadığını söylüyor. kürk tüy dökme hayvanda bir hastalık belirtisidir Nereden Hayır olmadığı bildiriliyor. Özellikle yaz aylarında daha yoğun oluyor. kürk dökülme gözlenir.

Bu dökülmeye karşı alınacak önlemler arasında ek yem, tüy ve deri bakımı, hayvanın stres ve dış etkenlerden uzak tutulması, aşılarının düzenli ve zamanında yaptırılması, dış parazitlerden ve pirelerden uzak tutulması yer alır. Hastalık belirtileri olması durumunda bölgesel tüy dökülmesi meydana gelir. Mevsimsel dökülmelerde, hayvan Vücutta yaygın bir tüy dökümü vardır. Bu süreçte hayvanın hareketlerinde ve reflekslerinde meydana gelen değişimler dikkate alınmalı, aksi takdirde gerekli müdahale yapılmalıdır.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 936

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*