T İle Hayvan, T Harfi İle Başlayan Hayvan İsimleri

Yeni Haber Merkezi

Bu listede T harfiyle başlayan hayvan Bu hayvan türlerinin isimlerini ve hakkında kısa bilgileri ekleyeceğiz.

T harfiyle başlayan hayvan türleri nelerdir?

TahtakurusuTarantulaTavşanTavşanTavusTazmanya CanavarıTırtılTilkiTimsahTurakoTurnaTapir

T ile başlayan bu hayvanlar hakkında kısa bilgi;

Tahtakurusu

Tahtakuruları, Hemiptera takımının Cimicidae familyasından böceklerin genel adıdır. Sadece memelilerden ve kuşlardan kan emerler. Geceleri konakçılarına yaklaşarak kan emerler. Diğer zamanlarda, ışıktan korunan yerlerde saklanırlar.

Tarantula

Theraphosidae, çoğunlukla Kuzey ve Güney Amerika’da yaşayan büyük, tüylü araknidlerden oluşan bir ailedir. Yaklaşık 900 türü vardır.

Tavşan

Tavşan, tavşan ailesini oluşturan memeli türlerinin genel adıdır. Doğum yaparak çoğalırlar. Yavrularına çok az bakarlar. 7 günlük bakımdan sonra, anne tavşan yavru tavşanı terk eder. Tavşan ailesi yaklaşık 50 tür içerir.

Tavuk

Tavuk, phasianidae familyasından evcilleştirilmiş bir kuştur ve genellikle çiftliklerde yetiştirilir. Hindistan’ın güneydoğu Asya’sındaki kızılderili kuşundan geldiğine inanılmaktadır.

Tavus kuşu

Tavus kuşu, sülün familyasındaki Pavo cinsindeki iki kuş türüne verilen isimdir. Erkek tavus kuşunun kur sırasında sergilediği kuyruklardan tanınır.

Tasmanya Canavarı

Tazmanya canavarı, keseli hayvanlar familyasından bir hayvan türüdür. Bu familyanın yaşayan en büyük temsilcisi ve Sarcophilus cinsinin tek üyesidir.

Tırtıl

Tırtıl, gündüz ve gece kelebeklerinin larvasıdır. Göğüs kısmında üç çift bacağı vardır. Tırtıl, kelebeğe dönüşeceğine dair hiçbir ipucu vermediğinden, larvanın iyi bir örneğidir. Çoğu tırtılın 13 segmentli uzun bir gövdesi vardır.

Tilki

Tilki, Canidae familyasında yedi cinste sınıflandırılan yaklaşık 24 hayvan türünün genel adıdır. Buna karşılık, Batı dünyasında en yaygın olarak “tilki” olarak anılan tür Vulpes vulpes veya kızıl tilkidir.

Timsah

Timsahlar, bataklıklar ve su kıyıları gibi sıcak bölgelerde yaşayan kemikli pullara sahip bir sürüngen takımıdır. Bu takımın familyaları Alligatoridae, Crocodylidae ve Gavialidae’dir.

izlemek

Turaco veya Muzcul. Cuculiformes takımının Musophagidae familyasını oluşturan yaklaşık 20 kuş türünün ortak adı. Afrika’da yaşayan bu kuşlar, bazı sınıflandırmalarda Musophagiformes adı verilen ayrı bir takım altında toplanır.

Dökmek

Turnalar, Turnalar takımına ait bir kuş ailesidir. Güney Amerika ve Antarktika hariç tüm dünyaya dağılmışlardır. Genellikle sazlıklarda bulunurlar. Uzun bacaklı, uzun boyunlu kuşlardır.

Tapir

Tapir, domuzlara benzeyen, kavrayıcı burunları olan ve otlayarak beslenen büyük memeliler olan Tapirus cinsindeki hayvanların genel adıdır. Güney ve Orta Amerika ile Güneydoğu Asya’nın ormanlık ve ormanlık bölgelerinde yaşarlar.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 1.412

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*