Topla Oynanan Spor Dalları | Yucex

Yeni Haber Merkezi

Dünya çapında en çok oyuncuya sahip en popüler sporların büyük çoğunluğu topla oynanan sporlardır. Bir bireyin yeteneğini kanıtlamasına olanak tanıyan çok yönlü bir nesne olan top, birçok kişiyle veya tek başına oynanır.

Futbol

Futbol, ​​çim veya suni çim sahalarda, 11’er kişilik iki takım arasında topla oynanan bir takım sporudur.

Beyzbol

9 kişilik iki takım arasında oynanan taktiksel ve savunma amaçlı bir top oyunudur. Bir top ve beyzbol sopasıyla oynanır. Amerika’da oldukça popüler olan beyzbol, en çok oynanan top oyunlarından biridir.

Basketbol

İngilizcede Basket Ball anlamına gelen Basketbol, ​​5’er kişilik iki takım arasında düz bir sahada veya salonda oynanan ve günümüzde oldukça popüler olan bir takım sporudur.

Voleybol

Ağ ile ikiye bölünmüş bir sahada 6 kişilik iki takım arasında oynanan, topun elle vurulması gereken belirli kurallara sahip bir top oyunudur. Oyunun amacı, rakip takımın elle servis edilen topu yakalamasını engellemektir.

Tenis

Tenis, iki kişi veya iki kişilik iki takım arasında, genellikle betonda, ancak çim ve toprakta da oynanan bir raketle oynanan bir top oyunudur. Oyunun en temel kurallarından biri, tenisin dikdörtgen düz bir yüzeyde oynanmasıdır.

Masa tenisi

Masa tenisi iki ve dört oyuncuyla oynanan bir top oyunudur. Bir set toplamda 11 puandan oluşur. Toplamda 5 set kazanan kişi oyunu kazanır. Dört kişilik maçlarda; 3 set kazanan kişi kazanır. Oyun sırasında iki rakip arasında 10-10 puanlık bir eşitlik varsa, oyunculardan biri mutlaka öne çıkmalıdır.

Gönderi Görüntülemeleri: 2.245

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*