Su Sporları Nelerdir? Su Sporları Hakkında Bilgi

Yeni Haber Merkezi

Su Sporları Nelerdir?

Su sporları kapalı ve açık havuzlarda, nehirlerde, göllerde ve denizlerde yapılır. Motor sporları hariç tüm su sporları yoğun kas gücü ve bilgi ve beceri gerektirir.
Su sporları havuz sporları, sörf, kano, kürek, yelken ve motorlu su sporları gibi alt dallara ayrılır. Bu su sporları hakkında detaylı bilgi alalım.

Su Sporları Hakkında Bilgiler

Yüzme; Olimpiyat Oyunlarında gördüğümüz gibi açık veya kapalı havuzlarda alt branşları vardır. Bunlardan en bilineni yüzmedir. Serbest, kurbağalama, sırtüstü ve kelebek gibi yüzme stilleri vardır. Yüzme yarışları 50 metreden 1500 metreye kadar farklı mesafelerde ve stillerde yapılabilir.

Ezme: Havuzun 3 metre yukarısındaki esnek veya sabit bir platformdan atlayarak yapılır. Atlayışı yapan sporcular, atlayışın zorluğuna göre jüriden oy alırlar.

Balya: Kadın sporcuların su içinde bale hareketleri yaptıkları senkronize yüzme gösterisidir.

Su Topu: Yedi oyuncudan oluşan iki takımın birbirlerinin kalesine gol atarak gol atmaya çalıştığı bir spordur. Kadın ve erkek su topu takımları vardır.

Sörf sporcuları; sörf tahtasıyla rüzgarda denge kurmaya çalışır. Sörf tahtaları hafif ve sert malzemelerden yapılır.

Rüzgar sörfçüleri; Sörf tahtalarına bağladıkları yelkenlerle rüzgarı arkalarına alarak yüksek hızlara ulaşabiliyorlar.

Kano – Kürek: Sakin göllerde veya coşkun nehirlerde yapılan türleri vardır. Kano sporcuları kanoyu belirli hızlara çıkarmak için kürek çekerken, raftingde kürekler sert kayalara çarpmamak için kullanılır.

Yelken : Yarış yatları, çoğu insanın karşılayabileceği basit tek kişilik dingilerden, tasarımı ve inşası milyonlarca dolara mal olan ve 20 veya daha fazla kişilik bir mürettebat gerektiren okyanusa açılan gemilere kadar çeşitlilik gösterir. Yarış hem kıyıda hem de açık denizde yapılabilir. Olimpiyatlar gibi büyük regattalarda ve yarışmalarda, bir türdeki tekneler şamandıralarla işaretlenmiş üçgen bir parkurda bir dizi yarış yapar.

Motorlu Su Sporları: Sürat teknelerinin boyutlarına ve motor güçlerine göre sınıflandırıldığı yarışlar düzenlenir. Çok güçlü tekneler 240 km/s hıza ulaşabilir.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 1.761

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*