E Harfiyle Başlayan Şehirler | Yucex

Yeni Haber Merkezi

Türkiye’de E harfiyle başlayan şehirlerin listesi ve kısa açıklamaları. E harfiyle başlayan şehirler listesi. E harfiyle başlayan şehirler.

EdirneElazığErzincanErzurumEskişehir

Edirne

Edirne, Türkiye’nin Marmara Bölgesi’nin Trakya tarafında yer alan, doğusunda Kırklareli ve Tekirdağ, güneyinde Çanakkale ve Ege Denizi, batısında Meriç ve kuzeyinde Hasköy ile çevrili bir ildir. Edirne genel olarak düzdür ve il sınırları içinde hiçbir yükselti 500 metreyi geçmediği için ilde dağ yoktur.

Elazığ

Elazığ, Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki Yukarı Fırat Havzası’nda yer alan on bir ilçeden oluşan bir ildir. Konumu nedeniyle; il, doğudan Bingöl, kuzeyden Keban Baraj Gölü aracılığıyla Tunceli ve batı ve güneybatıdan Karakaya Baraj Gölü aracılığıyla Malatya ile çevrilidir.

Erzincan

Erzincan, Doğu Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Fırat Bölümü’nde 39 02′- 40 05′ kuzey enlemleri ile 38 16′- 40 45′ doğu boylamları arasında yer alan dokuz ilçeden oluşan bir ildir. Bunlar Merkez, Refahiye, Kemah, Kemaliye, Tercan, Çayırlı, İliç, Otlukbeli ve Üzümlü’dür.

Erzurum

Erzurum İli, Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan bir ildir. Doğuda Kars ve Ağrı, güneyde Muş ve Bingöl, batıda Erzincan ve Bayburt, kuzeyde Rize ve Artvin ve kuzeyde Ardahan ile sınır komşusudur.

Eskişehir

Eskişehir ili, Türkiye’nin kuzeybatı kesiminde bulunan bir ildir. Komşu illeri kuzeybatıda Bilecik, batıda Kütahya, güneybatıda Afyon, güneyde Konya, doğuda Ankara ve kuzeyde Bolu’dur. İlin başkenti Eskişehir’dir. İlin büyük kısmı Orta Anadolu Bölgesi’nde yer almaktadır.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 2.157

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*