C – Ç Harfiyle Başlayan Şehirler

Yeni Haber Merkezi

Türkiye’de C – Ç harfiyle başlayan şehirlerin listesi ve kısa açıklamaları. C – Ç harfiyle başlayan şehirlerin listesi. C – Ç harfiyle başlayan şehirler.

ÇanakkaleÇankırıÇorum

Çanakkale

Çanakkale İli, Türkiye’nin kuzeybatısında, topraklarının büyük kısmı Marmara Bölgesi, bir kısmı da Ege Bölgesi sınırları içerisinde bulunan, 25° 40′ – 27° 30′ doğu boylamları ile 39° 27′ – 40° 45′ kuzey enlemleri arasında yer alan, Asya (Anadolu) ve Avrupa (Trakya) kıtaları üzerinde yer alan, kendi adını taşıyan boğazla ikiye ayrılan 9.887 km²’lik bir ildir.

Çankırı

Çankırı, Türkiye’nin Orta Anadolu Bölgesi’nde bulunan bir ildir. Kuzey ilçeleri Karadeniz Bölgesi’nde bulunan il, kuzeyde Karabük ve Kastamonu, doğuda Çorum, güneydoğuda Kırıkkale, güneyde Ankara ve batıda Bolu ile çevrilidir. İl Nüfusu: 183.880. Bu nüfusun %74’ü şehirlerde yaşamaktadır.

Çorum

Çorum, Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nin Orta Karadeniz bölümünde yer alan bir ildir. Çorum, kavrulmuş leblebisiyle bilinir. İlde toprak ve makine endüstrisi oldukça gelişmiştir. İlin toplam 13 ilçesi vardır ve en büyük ilçesi Sungurlu’dur. Osmancık ilçesinde pirinç üretimi etkin bir şekilde yapılmaktadır.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 5.431

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*