S – Ş Harfiyle Başlayan Şehirler

Yeni Haber Merkezi

Türkiye’de S – Ş harfiyle başlayan şehirlerin listesi ve kısa açıklamaları. S – Ş harfiyle başlayan şehirlerin listesi. S – Ş harfiyle başlayan şehirler.

SakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnak

Sakarya

Sakarya, Türkiye’nin bir ili ve nüfus bakımından yirmi ikinci büyük şehridir.
TÜİK verilerine göre 2018 yılı sonu itibarıyla il nüfusu 1.010.700’dür. Bu belediyelere bağlı 16 ilçe ve belediye ile toplam 665 mahalle bulunmaktadır.
Marmara Bölgesi’nin Çatalca-Kocaeli bölümünde yer almaktadır.

Samsun

Samsun, Türkiye’nin metropol statüsüne sahip otuz ilinden biridir. Karadeniz Bölgesi’nin Orta Karadeniz Bölümü’nün Canik Dağları Bölgesi’nde yer alır ve 1.335.716 kişilik bir nüfusa sahiptir, bu da onu bölgedeki en yüksek nüfusa sahip il ve Türkiye’deki en yüksek on altıncı nüfusa sahip il yapar.

Siirt

Siirt, Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan bir ildir. Siirt İlinin Nüfusu: 322.664’tür. Bu nüfusun %70,15’i şehirlerde yaşamaktadır. İlin yüzölçümü 5.717 km²’dir. İlde km²’ye 56 kişi düşmektedir. İldeki yıllık nüfus artış hızı %0,72’dir. İl merkezinin deniz seviyesinden yüksekliği: 887 m.

Sinop

Sinop, Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nde bulunan bir ildir.

Sivas

Sivas, Türkiye’nin Orta Anadolu Bölgesi’nde bulunan bir ildir. Sivas, Mezopotamya ile Selçuklu dönemi arasında kervanların geçtiği bölgede olduğundan tüccarların ziyaret ettiği bir merkez olmuştur. Konya’dan sonra Sivas, Türkiye’de en çok Selçuklu eseri bulunan ildir.

Şanlıurfa

Şanlıurfa, halk arasında eskiden Urfa olarak bilinirdi, Türkiye’nin bir ili ve dokuzuncu en kalabalık şehridir. Nüfusu 2.035.809’dur. Doğuda Mardin, batıda Gaziantep, kuzeyde Adıyaman, kuzeydoğuda Diyarbakır ve güneyde Suriye ile komşudur. Şehrin eski isimleri Ur, Urhoy, Urhei, Orhei, Orhayi, Ruhai, Ruhha, Ar-Ruha, Reha ve Edessa’dır. 1984’te Kurtuluş Savaşı’ndaki başarısının anısına “Muhteşem” unvanını aldı.

Şırnak

Şırnak, Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan bir ildir.

Hz. Nuh’a ait olduğu iddia edilen bir türbe Şırnak’ın Cizre ilçesinde bulunmaktadır. Nuh’un tufandan sonra yerleştiği ilk şehir olduğu söylenmektedir. İlin Irak ve Suriye ile sınırı vardır. Şırnak, 16 Mayıs 1990 tarihli 3647 sayılı kanunla Siirt ilinden ayrılarak Türkiye’nin 73. ili olmuştur. Aynı kanunla Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Güçlükonak bu ilin ilçesi olmuş, Mardin’in İdil, Cizre ve Silopi ilçeleri de buna bağlanmıştır.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 3.047

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*