Futbol Sahası Ölçüleri | Yucex

Yeni Haber Merkezi

Çağımızın en popüler spor dallarından birinin futbol olduğunu söylemek mümkün. Öyle ki hem kadınlar hem de erkekler bu dala çok ilgi duyuyor. Çok sayıda takım var ve herkes sevdiği ve izlemek istediği takımı destekliyor. Hatta takımını yalnız bırakmak istemeyen taraftarların bile futbol sahalarına gittiğini söyleyebiliriz. Futbol hem amatör hem de profesyonel olarak oynanan bir spordur. Spor hakkında birçok şey öğrenme fırsatımız olsa da bunlardan birinin futbol sahası olduğunu söylemek mümkün. Futbol sahaları yapıları gereği dikdörtgen şeklinde tasarlanmıştır. Ayrıca, nerede olursa olsun futbol sahası Ne yapılacaksa bu şekil ve boyutlar dikkate alınarak tasarlanır. Çünkü futbol sahasının şekli ve boyutları sabittir.

Futbol sahası boyutları Baktığımızda kare olmasının yanı sıra genişliği 45 ila 90 metre arasında yapılırken, uzunluğu ise 90 ila 120 metre arasında hazırlanır. Uzunluk ve genişlik mutlaka dikkate alınmalıdır. Belirlediğimiz bu ölçüler aşılmamalıdır. Uluslararası standartlara göre düzenli bir iskelet üzerine inşa edilen futbol sahalarına baktığımızda genişlik 64 ila 75 metre iken, uzunluk 105 ila 120 metre arasında olmalıdır.

Bir Futbol Sahası Kaç Metrekaredir?

Futbol sahası, futbolcuların maçtan önce ısınıp oynadıkları alanlardan biridir. İki takım arasındaki maçı izlemek isteyenler futbol sahasının tribünlerinde oturabilirler. Bir futbol sahası kaç metrekaredir? Bilinmesi gereken bir diğer önemli konu ise futbol sahasının metrekaresi standart olarak 105 x 68 metredir. Bu değerlere bakıldığında sonucun 7140 m² olduğunu söylemek mümkündür.

Uluslararası Maçlar İçin Futbol Saha Ölçüleri Nelerdir?

Futbol, ​​geniş bir pencereden bakılan branşlardan biridir. Bu nedenle futbol sahaları da buna göre değişebilmektedir. Hem ulusal hem de uluslararası standartları göz önünde bulundurmak mümkündür. Uluslararası maçların da oynandığı bir çağda yaşadığımızı söylemek isteriz. Bu nedenle uluslararası maçlarda futbol sahası ölçülerinin nasıl olacağı da önemli konulardan biridir. Uluslararası alanda futbol sahalarının uzunluğu en az 100 metre, en çok 110 metre olmalıdır. Genişliği ise en az 64 metre, en çok 75 metre olarak belirlenmelidir.

Normal bir futbol sahasının ölçüleri nelerdir?

Normal futbol sahası ölçüleri Bilinmesi gereken önemli detaylar olduğunu söylemek mümkün. Bu tip sahalar genellikle FIFA standartlarına göre hareket eder. Normal futbol sahası boyutları en az 45x90m, en fazla ise 90x120m olmalıdır. FIFA standartlarına uygun olarak inşa edilecek sahaların FIFA testinden başarıyla geçmesi kesinlikle beklenir.

Gönderi Görüntülemeleri: 3.038

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*