Yüzme Nasıl Öğrenilir? | Yucex

Yeni Haber Merkezi

Yaz aylarında en popüler aktivite hangisi diye sorulduğunda çoğu kişinin yüzme diyeceğini tahmin edebiliriz. spor Elbette sadece yaz ayları için değil, sıcak havalardan kaçmanın en iyi yollarından biri de serin sulara atlamaktır. Bunun için öncelikle yüzmeyi öğrenmek gerekir. Çok keyifli olsa da, yüzme bilmeden çok derin bir havuza veya denize girmek ölümcül sonuçlar doğurabilir. Peki yüzmeyi nasıl öğrenebiliriz?

Yüzme Dersleri Almak

Yüzme bilmeyenlere yüzme öğretmek için kurulmuş ve işletilen birçok havuz merkezi bulunmaktadır. Neredeyse her şehirde en az bir tane ve muhtemelen birden fazla olan bu merkezlere kayıt olarak eğitimli eğitmenlerden yüzme öğrenmenin en kolay ve en rahat yolu, belki de en kolay ve en rahat yoldur. Elbette yanınızda kim olursa olsun dikkatli olmak ve birdenbire derin sulara atlamamak da önemlidir.

Kendi Başınıza Öğrenme

“Kendi başına” derken amaç, yüzme öğrendiğiniz yerde sadece bir kişinin olması değildir. Burada kastedilen, profesyonel ve eğitimli bir kişi olmadan, bir aile üyesi, bir akraba veya tamamen kendi başınıza yüzmeyi öğrenmeye çalışmaktır. Çoğu insanın küçükken yüzmeyle ilgili kötü bir anısı vardır. Bu anılar çoğunlukla yüzme bilmemek ve bunu yapmak zorunda kalmak ve yüzme mantığıyla kendinizi suya atmakla ilgilidir. Ya da bu olay, birinin sizi suya itmesiyle de gerçekleşebilir. Evet, kendi başınıza yüzme öğrenmek mümkündür ancak bu yöntem tercih edilirse ekstra dikkat gerektirir.

Yapılacak ilk şey mümkünse çok derin olmayan bir havuz bulup yere değmeden su üstünde kalma pratiği yapmaktır. Yeterince pratik yaptıktan ve su üstünde kalabileceğinize ikna olduktan sonra parmak uçlarınızla bile uzanabileceğiniz bir havuz bulup orada bu antrenmana devam edin. Tabi ki uygun derinlikte havuz bulmak kolay olmadığından ikinci adım havuz kenarlarına tutunabileceğiniz bir mesafede durarak antrenmana devam etmektir. Bu uygulamaları yaparken herhangi bir sağlık sorunu veya tehlike durumunda size yardımcı olabilecek ve uyanık birinin yanınızda olması da son derece önemlidir. Suyun içinde her şeyin olabileceğini unutmamak gerekir.

Ek Ekipmanla Öğrenme

Bu ekipmanlar, insanların su üstünde kalmasını sağlayan halka, kol bandı vb. adı verilen nesnelerdir. Yukarıda bahsedilen yöntemlerde ekipman kullanımı önemli bir güvenlik aracı olarak kullanılabilirken, su üstünde kalmak için bacak hareketleri üzerinde çalışmak açısından da oldukça faydalıdır.

Denizde Yüzmeyi Öğrenmek

Yukarıda havuzda nasıl öğrenilir diye hep yazıyordu, bunun sebebi denizde öğrenmenin daha zor olabilmesidir. Havuzun derinliği hakkında iyi araştırarak veya yetkililere sorarak neredeyse eksiksiz bilgi edinebilirsiniz ancak denizde aniden artan veya azalan derinlik, dalga ve akıntı faktörleri onu daha tehlikeli hale getirir. Son olarak yüzme bilenler için bile tehlikeli bir spor olsa da bilmeyenlerin profesyonel yardım alarak öğrenmesi ve son derece dikkatli olması en iyisidir.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 770

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*