Muhabbet Kuşu Eğitimi, Muhabbet Kuşuna Nasıl Bakılır?

Yeni Haber Merkezi

Muhabbet kuşu eğitimi Muhabbet kuşuna nasıl bakılır Bu konuda sizleri detaylı bir şekilde bilgilendirmeye çalışacağız. Muhabbet kuşları için doğru ortamı, kafesi ve mamasını seçmek gerçekten önemlidir. Eğitimle bu mükemmel minik dostlarımıza daha tatlı bir hayat sunabiliriz. Muhabbet kuşları aslında kediler ve köpekler gibi genel olarak en popüler evcil hayvanlardan biri denebilir. Çok pahalı olmadıkları ve sizi rahatsız etmedikleri için daha çok tercih edilirler. Kafeste tutulabilirler. Ancak bu tatlı dostlarımıza ilgi göstermek ve doğalarına uygun hareket etmek de önemlidir. Bu yazımızda muhabbet kuşlarına nasıl bakılacağı konusunda detaylı bilgiler vermeye çalışacağız. En azından kafes seçimi, ortam ve yeni seçim konusunda size yardımcı olmaya çalışacağız.

Muhabbet Kuşu Bakımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Muhabbet kuşu eğitimi Muhabbet kuşuna nasıl bakılır Öncelikle yaşam süreleri hakkında bilgi verelim. Muhabbet kuşunun yaklaşık 11 yıllık bir ömrü vardır. Avustralya olarak bilinir. Genellikle sürüler halinde buraya gelirler. Ancak günümüzde Türkiye’de çoğunlukla kafes ve evcil hayvan olarak beslenirler. Kafesin ideal boyutu ve genişliği 40 santimetre uzunluğunda ve 70 santimetre genişliğinde olmalıdır. Bu onların rahat hareket etmelerini ve oynamalarını sağlayacaktır. Ortalama 20 dakikada bir, 15 dakikada bir dışkılayan hayvanlar olduklarını düşünürsek, çift tabanlı bir kafes de almanız gerekecektir. Kafeste su kabı, tırnaklarını törpülemeleri için balık kılçığı ve ayrıca bir de mama kabı bulundurmak önemlidir.

Muhabbet Kuşu Bakımı İçin Önemli İpuçları

Muhabbet kuşu eğitimi Muhabbet kuşuna nasıl bakılır Bu konuda önemli noktalardan biri hijyendir. Kesinlikle hijyenik olmamasına ve tahta çubuklardan mama ve su kaplarına kadar her şeyin temiz olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca taze yıkanmış ve kurutulmuş marulları sevdiklerini bilmelisiniz. Meyve de yiyebilirler. Örneğin elma verebilirsiniz. En iyi yiyecekler hakkında bilgi almak istiyorsanız bir veterinere danışmanız da sizin için daha iyi sonuçlar sağlayacaktır. Onlarla bol bol iletişim kurmalısınız. Muhabbet kuşları genel olarak iletişim kurmayı severler. Bu nedenle onlarla yumuşak bir sesle konuşabilirsiniz. Tırnaklarının veya kanatlarının profesyonel biri tarafından yapılmadığı sürece kesilmemesi önerilir. Genel olarak önemli noktaların bunlar olduğunu söyleyebiliriz.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 1.040

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*