Hangi Spor Kaç Kalori Yaktırır?

Yeni Haber Merkezi

Hedefiniz sağlıklı ve kalıcı bir şekilde kilo vermekse, yaptığınız spor veya yürüyüşle ne kadar kalori yaktığınızı bilmeniz gerekir. Çünkü belirli bir süre içerisinde dengeli bir kilo kaybı elde etmek ve bu kilo kaybını yağdan yakmak için yağ yakma hızınızı ayarlamanız gerekir. Sizin için spor Branşları ve kardiyo hareketlerini araştırdık. İşte çeşitli sporlar ve kalori yakma değerleri…

Basketbol oynamak

Basketbol oynamayı seviyorsanız ve bu sizin için hem bir spor hem de egzersiz olacaksa, kaç dakikada kaç kalori yakacağınızı bilmeli ve sürenizi buna göre ayarlamalısınız. Basketbol dakikada 9 kalori, yarım saatte 270 kalori ve toplamda saatte 540 kalori yakmanızı sağlar.

Bisiklet sürmek

Bisiklet sürmek, vücuttaki tüm kasları ve özellikle bacak kaslarını çalıştıran harika bir egzersiz aktivitesidir. İnsan vücudundaki üst bacak kasları güçlü ve gelişmişse, yağ yakımı bisiklet sürerken yürürken olduğu gibi daha fazla yağ yakacaktır. Bu nedenle bisiklet sürmek hızlı kilo kaybı sağlar ve ayrıca karın ve bel kaslarını güçlendirir. Bisiklet sürmek dakikada 10 kalori, yarım saatte 300 kalori ve saatte 600 kalori yakmanızı sağlar.

Jimnastik yapmak

Jimnastik, vücut parçaları ve kaslarla yapılan birçok fiziksel hareketin uygulanmasıdır. Jimnastik yaparken kollar, bacaklar, sırt, bel ve karın kasları aynı anda ve eşit ağırlıkla çalışır. Bölgesel zayıflama için sadece belirli kaslar çalıştırılsa bile vücuttaki tüm kaslarda yanma olur. Bu da hızlı ve kalıcı kilo kaybı sağlar. Jimnastik yaparken dakikada 5 kalori, yarım saatte 150 kalori ve saatte toplam 300 kalori yakarsınız.

Uzakdoğu Sporları Yapmak

Uzakdoğu sporları aslında savunma odaklı sporlardır. Ancak birçok vücut hareketi aynı şekilde yapıldığından ve yüksek fiziksel efor harcandığından yağ yakımı da yüksektir. Savunmaya ve rakibi etkisiz hale getirmeye dayalı olan judo, karate ve kickboks gibi sporlarda fiziksel ve ruhsal dinginlik de kazanılır. Ruhsal dinginlik vücudu spora hazırlar ve beyin vücuda daha iyi komuta eder. Judo, karate ve kickboks gibi dövüş sporlarında dakikada 11 kalori, yarım saatte 330 kalori ve saatte toplam 660 kalori yakılır.

Koşuya git

Koşu, nabzı ve kan basıncını artıran bir spordur. Koşu sırasında tüm vücut ve kaslar ritmik ve hızlı bir şekilde yağ yakar. 8-10 kilometrelik bir koşuda dakikada 9 kalori, yarım saatte 270 kalori ve saatte 540 kalori yakılır.

Yüzmek

Yüzme sırasında vücut ağırlığı olmadığından tüm kaslar daha kolay hareket eder. Rahat kas hareketi kişinin daha fazla kas çalıştırmasını sağlar. Bu nedenle en fazla kalori yüzme sırasında kaybedilir. Yüzme, dakikada 7 kalori, yarım saatte 210 kalori ve saatte 420 kalori yakmanızı sağlar.

Yürüyüşe Çıkmak

Her yaştan insanın rahatlıkla yapabileceği yürüyüş, tüm kasları aynı anda çalıştırır. Ortalama 5 kilometrelik bir yürüyüşte dakikada 5 kalori, yarım saatte 150 kalori, saatte ise 300 kalori yakılır.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 974

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*