Koşuya Nasıl Başlanır? | Yucex

Yeni Haber Merkezi

Vücudumuzu sağlıklı tutmak veya başka birçok sebepten dolayı spor Bunu yapmak istiyoruz. Bunların arasında koşu, formda ve sağlıklı kalmak için belki de en iyi seçeneklerden biridir. Günün herhangi bir saatinde, sabah, öğlen, akşam yapılabilen bu spora başlamak için çok fazla olmasa da belirli koşullar vardır.

Koşu alanı nasıl olmalı?

Koşmaya başlamadan önce koşacağınız alanı belirlemeniz çok önemlidir. Bu yer bir koşu parkı veya evdeki koşu bandı olabilir. Kaldığınız yerin yakınında bir koşu parkı olması bu spora başlamak isteyen kişiler için büyük bir avantajdır. Bu parkların çoğu yeşilliklerle çevrili olduğundan hem temiz hava almak hem de spor yapmak için çok uygun yerlerdir.

Koşu İçin Gerekli Öğeler

Elbette koşu için özel olarak gerekli olan eşyalar bulunmuyor. Ancak koşu deneyiminizi daha iyi hale getirecek ve koşarken kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlayacak eşyalar da mevcut. Bunların başında koşu ayakkabıları geliyor. Herhangi bir ayakkabı ile koşabilirsiniz ancak koşuya uygun olmayan ayakkabılarla yapılan bu spor hem ayak sağlığınız hem de koşu deneyiminiz açısından büyük sorun teşkil edebilir. Spor ayakkabıların yanı sıra koşuya uygun ve rahat eşofman altları da edinilmesi gereken eşyalar arasında yer alıyor. Bu sayede hem hareket kabiliyetiniz artar hem de koşu sırasında sizi rahatsız edecek kıyafetlerden uzak durulduğu için spor daha rahat yapılabilir. Bu bir tercih meselesi olsa da sevdiğiniz müziklerin yüklü olduğu bir müzik çalar ya da telefon ve kulaklık koşunuz başladıktan sonra sıkılmamanıza ve daha keyifli vakit geçirmenize yardımcı olabilir.

İstikrar

Günlük hayatta çoğu insan bir spora başlar ve tutarlılığı sağlayamadığı için bırakır. Bu nedenle tutarlılık, spora başlamaktan daha önemlidir. Tutarlılığı sağlamak için kişinin çok zorlamayacak bir koşu rutini oluşturması ve bu rutini düzenli aralıklarla biraz artırması gerekir. Bu rutinler iş hayatınıza, okul hayatınıza veya sorumluluklarınızı yerine getirdikten sonra kendinize ayırdığınız boş zamanlarınıza serpiştirilebilir. Eğer çoğu insan gibi siz de haftanın her sabahı belirli bir saat koşacağınızı coşkuyla söylüyorsanız ve özellikle daha önce spor yapma deneyiminiz yoksa tutarlılığı sağlamanız daha zor olacaktır. Bunun yerine başlangıçta kendinizi zorlamadan ama aynı zamanda disiplinli bir şekilde kendinizi rahat hissedeceğiniz şekilde uygulayabileceğiniz bir koşu programı hazırlarsanız hem başlamanız hem de devam etmeniz çok daha kolay olacaktır.

Koşu bandı

Koşu parklarından uzakta yaşıyorsanız veya soğuk veya benzeri sebeplerden dolayı koşu parklarına gitmek istemiyorsanız en iyi seçenek koşu bandıdır. Koşuya yeni başlayanlar için oldukça iyi bir seçenek olan koşu bandını evinizin herhangi bir köşesine de yerleştirebilirsiniz. Koşu bandının avantajı ise hızının ayarlanabilmesi ve ev gibi kendinizi rahat hissettiğiniz bir ortamda uygulanabilmesidir.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 705

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*