Bireysel Spor Türleri Nelerdir? | Yucex

Yeni Haber Merkezi

Belirli kurallar dahilinde yapılan, fiziksel gelişim sağlayan ve eğlence içeren bir dizi fiziksel harekettir. Bireysel olarak yapılabilen sporlar olduğu gibi takım sporları da bulunmaktadır. Bu yazımızda sizlere bireysel sporlar hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Bireysel olarak yapılan spor türleri nelerdir?

Bireysel sporlar, bir kişinin bir takıma bağlı olmadan kendi başına yaptığı hareketlerdir. Genellikle vücuda faydalı olan sporlar, bireye eğlence, kazanç ve fayda sağlar. Peki, hangi sporlar bireysel olarak yapılabilir?

Tenis: Bireysel sporlar denildiğinde akla ilk gelen, iki kişinin topu file üzerinden birbirlerine paslayarak oynadığı tenistir.

Yüzme: Günümüzde uluslararası müsabakalarda yer alan yüzme, kişinin bir takıma bağlı kalmadan bağımsız olarak yaptığı bir spordur.

Bilardo:Uluslararası müsabakaların yapıldığı bir diğer bireysel spor da bilardodur.

Binme: Tek kişinin at üzerinde yaptığı spora binicilik denir.

Bisiklet:Dünyanın her yerinde bisiklet yarışları düzenlenmektedir. Bisiklet, sadece bireyler tarafından sürüldüğü için bireysel sporlar arasındadır.

Boks: Boks, iki kişinin rakip olarak sahnede birbirlerine yumruk ve tekme atmasıyla gerçekleşir. Birebir oynandığı için bireysel bir spor olarak kabul edilir.

Atletizm: Koşarak yapılan yarışma, insanların bireysel becerileriyle tamamlanır. Bu nedenle atletizm önemli bireysel spor dallarından biridir.

Bowling:Dünyada gelişmiş yarışmaları olmamasına rağmen bireysel gelişimde önemli bir yere sahip olan bowling oldukça ilgi görmektedir.

Bu bireysel sporların dışında; durgun suda hız yarışı, dart, güreş, golf, jimnastik, halter, kayak, masa tenisi, judo, otomobil yarışı, motor sporları, satranç, buz pateni de vücudu geliştiren bireysel sporlar arasındadır.

Bireysel Sporlar Faydalı mıdır?

Spor tarihine baktığımızda ilk yapılan spor bireysel spor olmuştur. Bireysel spor dalları arasında yürüyüş yer alsa da henüz uluslararası bir yarışma programı bulunmamaktadır. Yukarıda sayılan spor dallarının hepsi bireysel olarak yapılan yani kişinin kendi adına mücadele ettiği yarışmalardır. Bunların hepsinde sporun sağladığı tüm faydalar vardır ayrıca kol, el, sırt ve bacak kaslarını geliştirir. Eğer bu dallardan birini seçerek ilerlemek istiyorsanız yetkili kurumlara başvurabilirsiniz.

Gönderi Görüntülemeleri: 2.122

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*