Tofaş Defransiyel Tamir Fiyatı – Otologi

Yeni Haber Merkezi

Tofaş diferansiyel tamir fiyatı, Arızanın büyüklüğüne ve onarımı yapan servis/usta deneyimine göre değişir. Ayrıca onarımın yapıldığı şehir ve bölge de fiyatları etkiler. Yazımızın devamında Tofaş diferansiyel tamir fiyatı Merak ettiğiniz konuları bulabilirsiniz.

Tofaş Diferansiyel Tamiri Fiyatı 2024

Tofaş diferansiyel tamir fiyatları1.000 TL ile 3.000 TL arasında değişmektedir. Arızanın büyüklüğüne göre fiyatlar daha yüksek veya daha düşük olabilir. Tofaş modelleri için diferansiyel onarım fiyatları şu şekildedir:

ÖrnekOnarım FiyatlarıFalcon1.500 TLDogan1.700 TLDogan SLX1.750 TLEagle1.500 TL

Buradaki fiyatlar ortalama rakamlardır ve çeşitli etkenlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Tofaş Diferansiyel Arızası Nasıl Anlaşılır?

Diferansiyel veya yaygın olarak bilinen adıyla diferansiyel, motordan aldığı gücü tekerleklere iletir. Bu mekanizma iki farklı bileşenin bir araya gelmesiyle oluşur. Bunlardan ilki, motordan gelen gücün iki yarım aksa dağıtılmasını sağlayan tork dağıtıcısıdır. Diğeri ise diferansiyel dişlileridir.

Diferansiyeller araçlar için büyük önem taşır. Bu arıza meydana gelirse araç büyük ihtimalle kilitlenir ve yolda kalır. Ayrıca arıza fark edilmez ve araç zorlanırsa hasar sadece bu bölümde kalmaz, şanzıman ve diğer önemli parçaların da bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle diferansiyel arızasını zamanında fark etmek çok önemlidir.

Diferansiyel arıza farklı semptomlarla kendini gösterir. Bu semptomlar şu şekildedir:

Araç hızı arttıkça alt kısımdan gelen belirgin bir uğultu sesi. Vites değişimleri sırasında normal bir ses duyulur. Diferansiyel bölgesinde aşırı yağ sızıntısı. Araç hızlandıkça titreşimler meydana gelir.

Bu belirtiler fark edildiğinde vakit kaybetmeden servise gidilerek tamir işleminin yapılması gerekmektedir.

Tofaş Diferansiyel Tamiri Fiyatı 4

Tofaş Diferansiyel Tamiri Mümkün Mü?

Tofaş diferansiyel tamirinde genellikle parça değişimi yapılır. Arızanın kaynağındaki parçanın tamiri zor ve maliyetli olduğundan bu yöntem tercih edilir.

Diferansiyel Arızalanırsa Ne Olur?

Diferansiyel arızalanırsa araç hareket halindeyken farklı sorunlar ortaya çıkar. Alttan gelen ses, hızlanırken aracın sallanması gibi sorunlara rağmen sorun çözülmezse araç eninde sonunda hareket edemez hale gelir.

Özel İsim Plakası Fiyatları

Karbon Temizliği Zararları

Enjeksiyon Arıza Onarım Fiyatı

EBD Arızası Nedir? Nasıl Onarılır?

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*