BYD Yurtdışında Fabrika Kurmaya Devam Edecek

Yeni Haber Merkezi

Çinli otomobil markası BYD, yurtdışında fabrikalar kurmaya devam edeceğini duyurdu. İlk yurtdışı fabrikasını Macaristan’da kuracağını duyuran şirket, şimdi gözünü Kuzey Amerika pazarına dikti.

BYD yakın zamanda Macaristan’da bir elektrikli otomobil fabrikası kuracağını duyurdu. Bu adımın Avrupa pazarını hedeflediğini tahmin etmek zor değil. Şirket, Avrupa’dan sonra Kuzey Amerika pazarına odaklanmayı planladığını belirtti.

Dünyanın en önemli pazarlarından biri olan Avrupa için fabrika planını açıklamıştı. Macaristan’da kurulacak fabrika ile şirket Avrupa ülkelerine rahatlıkla satış yapabilecek ve tedarik sorunu yaşamayacak. Kuzey Amerika için de benzer bir durumun planlandığı belirtildi.

BYD Meksika’da Fabrika Kurabilir

BYD, Kuzey Amerika’daki büyük pazara daha kolay ulaşmak için Meksika’da bir fabrika kurabilir. Bu adım hem Meksika’nın bu alandaki ihtiyaçlarını karşılamak hem de Kanada ve ABD pazarlarına ulaşmak için atılacak.

Meksika, ABD ve Kanada arasında yapılan anlaşmaya göre elektrikli araçların devlet teşviklerinden yararlanabilmesi için üretimin en az %75’inin bu ülkelerde yapılması gerekiyor. BYD tüm planlamalarını buna göre yapıyor ve Meksika’ya yapacağı fabrika taşımasıyla hem buradaki pazarlara daha rahat ulaşacak hem de teşviklerden yararlanarak üretim maliyetlerini düşürecek.

Meksika, elektrikli araç endüstrisinde hızla önemli bir nokta haline geliyor. Kanada ve ABD pazarlarına yakınlığı Meksika’yı değerli kılıyor. BMW, Kia ve Stellantis gibi markaların da burada fabrika kurma planları olduğu öğrenildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*