Motosiklet Kullanıcılarını Sevindirecek Haber Resmi Gazetede

Yeni Haber Merkezi

Motosiklet kullanıcıları Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeden memnun kaldı. Düzenlemeye göre 125 cc’lik motosikletler artık B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek. Ancak sürücülerin yapması gereken küçük bir işlem var.

Motosiklet kullanıcılarının uzun zamandır beklediği yönetmelik sonunda Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelikle birlikte B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc motosikletleri kullanabilmesine olanak sağlanıyor. Böylece sürücüler A sınıfı ehliyet almadan bu motosikletleri kullanabilecek.

A1 Sınıfı Sertifika Eğitimi Alınacaktır

Resmi Gazete’de yapılan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde değişiklik yapıldı. Bu değişiklikle en az 2 yıldır B sınıfı ehliyete sahip olan sürücülere 125 cc’ye kadar motosiklet kullanma hakkı tanındı.

Düzenlemeyle, B sınıfı ehliyete sahip sürücülerin A1 sınıfı ehliyetle kullanılabilen tüm motosikletleri kullanabilmesinin önü açıldı. Böylece, B sınıfı ehliyete sahip olanlar A1 sınıfı ehliyet almadan bu motorlu taşıtları kullanabilme imkânına kavuştu.

Bu haktan yararlanabilmek için sürücülerin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen A1 sınıfı sertifika eğitimine katılmaları ve eğitimi başarıyla tamamlamaları gerekmektedir. Eğitimin başarıyla tamamlanmasının ardından sertifika sisteme girilecektir. Bu sertifika dışında 125 cc’ye kadar olan motosikletler için ek bir ehliyet veya belge gerekmeyecektir.

Burada küçük bir ayrıntı daha var. Söz konusu düzenleme ticari amaçlı kullanılan motosikletleri kapsamıyor. Ticari faaliyetler için hala A sınıfı sürücü belgesi gerekiyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*