Monopoly Nasıl Oynanır? Taktikleri ve Hileleri

Yeni Haber Merkezi

Hemen hemen herkesin duymuş olduğu bir masa oyunu. Tekel, Zarla oynanır. Oyunun kendi içinde bir döngüsü vardır. Oyunun amacı mümkün olduğunca çok gayrimenkulü tekeline almak ve diğer oyuncuları iflas ettirebilmektir. Oyuncular bu halkanın etrafında karelere zar atarak hareket ederler. Aynı zamanda kiralama, satın alma, inşaat ve ticaret gibi birçok ekonomik faaliyetin yanı sıra oyuncular arasında en güçlü olma çabasındadır.

Monopoly ile Kazanmak Kolaydır

Zaten özel jetonlar elde edersiniz. Daha sonra zarları atarak zar sayısı aralığındaki karelerde hareket etmelisiniz. Monopoly masa oyunu tüm dünyada çok klasik bir oyundur. Zarlar iki kez atılırsa, turun sonunda bir hamle daha yaparsınız. Oyun, seçtiğiniz karakteri başlangıç ​​noktasına getirdiğinizde başlar. Herkesin az çok bildiği bu popüler oyunda, özel taktikler sayesinde diğer oyunculardan bir adım önde olabilirsiniz.

Taktikleriniz oyunun gidişatını değiştirebilir

Böyle bir durumda uygun olanı yapın. Hamlelerinizi tamamladıktan sonra dilerseniz diğer oyuncularla gayrimenkul parçalarını takas edebilirsiniz. Eğer piyonu hareket ettirdiğiniz noktada araziyi kimse satın almamışsa, satın alıp almamaya siz karar verebilirsiniz. Diğer oyunculara karşı tüm pazarlık yeteneklerinizi sergileyebilir ve farklı matematiksel stratejilerle bölgedeki en iyi gayrimenkul yöneticisi olabilirsiniz. Bu aşamada hapishaneler, fırsatlar, otoparklar gibi alanlar olabilir. Geldiğiniz arazi başkası tarafından satın alınmışsa o kişiye ödeme yapmalısınız.

Seçtiğiniz hareketlerin tüm ilgiyi çekmesine izin verin

Öncelikle, bu oyunda sabır çok önemlidir. Genel olarak, yüksek fiyatlı parçalar çok para kazanmanıza yardımcı olacaktır. Kârlı alanları seçmek oyunda hızlı ilerlemenizi sağlar. Oyunun sonraki bölümlerinde, hangi gayrimenkulün sizin için ödeme yapacağına kendiniz karar vermeniz gerekecektir. Düşünmeden yapılan yanlış hamleler sizi eli boş bırakacaktır. Öncelikle, tekel taktikleri Bazı detaylara dikkat etmelisiniz. Arkadaşlarınızla sosyalleşme fırsatı sunar. Bu nedenle para kaybetmeyeceğiniz yerlerden alışveriş yapmalısınız.

Monopoly masa oyununda arkadaşlarınızla ticaret yapmak oyunun heyecanını artırır. Satın aldığınız bazı domainler size ödeme yapacaktır. Oyundaki bazı matematik hileleri ve tekel hileleri Bunu yaparken zeka becerileriniz size zarar vermeden ilerlemenize yardımcı olacaktır, örneğin özel numaralar. Oyunda saygın toprakları seçmek de çok önemlidir. Başka bir deyişle, sahip olmak için toprak satın almamalısınız. Bu rekabeti artırır.

Küçük hesaplarla çok para kazanabilirsiniz

Oyuncular genellikle iki zar attıktan sonra şanslı bölgeye ulaşırlar. Çünkü diğer oyuncuların bu bölgeleri ele geçirme ihtimali vardır. Zihninizde yapacağınız zar hesaplamaları ile sizin ve diğer oyuncuların nasıl hareket ettiğini anlamanız mümkündür. Oyunun ilk anlarında ulaşabileceğiniz çeşitli ilgi noktaları vardır. Bu noktaları ihmal etmemelisiniz. Bu noktalarda kazanma şansınız artar. Bu sayede tekrar para kazanabilirsiniz. Bu oyunda sadece zarla değil özel sayılar olarak kartlarla da kazanabilir ve matematiğinizi ve zekanızı birleştirebilirsiniz. Örneğin hapisteyken oyunu kaybettiğinizi düşünebilirsiniz ancak genellikle daha fazla kazanma puanı sıralandığı için bir sonraki hamleyi oynayan oyunculardan sıkılmazsınız. Zarın atılmasıyla oyununuzun kaderi tamamen değişebilir, zengin olduğunuzda kaybeden konumda olabilirsiniz. Doğru taktikler kullanıldığında kartlar sizi zengin edebilir.

Zeka ve matematiksel hesaplamalar birleştirilmelidir

Daha sonra her bölgeye aynı renkte evler inşa etmeniz gerekiyor. Ulaştığınız bölgenin fiyatını ve arazinin başkasına ait olduğunu ve paranızın önemli ölçüde azaldığını kabul etmediğiniz sürece, onu satın almaya çalışmalısınız. Bu nedenle, monopoly ile para kazanma yöntemlerini birleştirmeli ve aynı renkteki bölgeleri satın almalısınız. Oyunda ilerledikçe, monopoly’den para kazanma yolları gibi taktikler geliştirmeniz gerekiyor. Oyun alanları renklerle ayrılmıştır.

Belirli renklere sahip alanlar daha fazla kazanç sağlar. Bu şekilde düşük maliyetli boyalarla birçok alandan faydalanabilirsiniz. Böylece nicel zeka ve matematiksel stratejiler oyunu karlı bir şekilde bitirmenize yardımcı olacaktır. Bu nedenle rakipleriniz sahalara ev inşa edemeyecektir. Çünkü bu durum diğer oyuncuların dikkatini çekebilir. Bu şekilde mevcut konut stokunu azaltarak rakipleriniz için mini bir kriz yaratabilirsiniz. Bu hile ile aynı renkli alanları doldurmak için agresif oynamanıza gerek kalmaz. Bu durumda evi otele çevirmek yanlış bir stratejidir. Daha sonra ev sayısını artırabilir ve başarıya doğru adım adım ilerleyebilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*