Apple’ın Geliştirdiği Otomobil 2028’te Yollarda Olacak

Yeni Haber Merkezi

Apple’ın 2015 yılında başlayan otomobil projesi çeşitli sebeplerden dolayı yarıda kesilmiş ve ertelenmişti. Son gelen haberlere göre projenin artık tamamlanmaya yaklaştığı ve geliştirilen aracın 2028 yılında yollarda olabileceği öğrenildi.

Apple, ilk olarak 2015 yılında otonom sürüş yeteneğine sahip bir araba üretmeyi amaçlayan Project Titan’ı duyurdu. Projenin başlangıcında direksiyonsuz ve tamamen otonom bir araba geliştirilmesi planlanıyordu. Ancak bu hedef aracın üretimini ciddi şekilde geciktirdi. Sonuç olarak otonom sürüş hedefleri düşürüldü ve proje güncellendi.

Yapılan açıklamalar, direksiyonsuz bir aracın mevcut koşullar altında gerçekçi olmadığını gösteriyordu. Bunun üzerine Apple, bu hedeften vazgeçip geliştirme sürecini hızlandırmaya karar verdi. İddialara göre ilk araç 2028 yılında tanıtılacak ve yollara çıkacak.

Apple Car 2+ Otonom Sürüşe Sahip Olacak

Apple, otonom sürüş hedeflerini Tesla ve diğer elektrikli araçların hedeflerine indirdi. Araçlarda 2+ otonom sürüş olması bekleniyor. Bu teknolojide araç kendi kendine gitse de, sürücüler her zaman dikkatli olmalı ve gerektiğinde kontrolü ele almalıdır. Başka bir deyişle, sınırlı otonom sürüş vardır.

Otonom hedeflerin azaltılmasının ardından projeye liderlik etmesi için farklı bir ismin atanması bekleniyor. Bu ismin Apple Başkan Yardımcısı Kevin Lynch olması bekleniyor. Ancak Apple’ın geliştirdiği bu aracın yenilikçi olmayacağı ve mevcut araçlardan farklı olmayacağı yönündeki endişeler artıyor. Bu endişelerin haklı olup olmadığı veya Apple’ın ne kadar yenilikçi olduğu yakında görülecek.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*