Çin’de Volkswagen Liderliği Sona Erdi

Yeni Haber Merkezi

Volkswagen, Çin’de 15 yıldır en çok satan marka unvanını kaybetti. Zirvedeki yeni sahibi, son yıllarda önemli bir büyüme kaydeden BYD oldu. Çinli otomobil markasının dünya genelindeki dengeleri de değiştireceği tahmin ediliyor.

BYD, son 15 yıldır Çin’de en çok satan otomobil markası olan Volkswagen’i devirdi. 2023’te yüksek satış rakamlarıyla BYD, Çin’de en çok tercih edilen otomobil markası olmayı başardı.

BYD, 2023 yılında sadece Çin’de toplam 2,4 milyon araç tescil ettirerek büyük bir başarıya imza attı. Bu başarı, Çin’deki pazar payının %3,2 artarak %11’e ulaşmasını sağladı.

Volkswagen ise Çin’deki satışlarını sadece %1,6 oranında artırarak Çin’de 3,2 milyon araç satmayı başardı. Ancak bu rakam Volkswagen çatısı altındaki tüm markalar için geçerli. Sadece Volkswagen markasıyla yapılan satışlarda BYD markasının gerisinde kaldı.

BYD Satışları %62 Arttı

BYD sadece Çin’de değil, aynı zamanda dünya çapında da önemli başarılar elde ediyor. Tesla 2023’te 1,8 milyonla dünya çapında en çok elektrikli araç satarken, BYD 1,6 milyon araçla ikinci sıraya yerleşmeyi başardı. BYD’nin elektrikli ve hibrit araç satışları 3 milyona ulaştı.

BYD, küresel pazarlarda %62 büyüme elde ederek 1,5 milyar dolar kar elde etti. Çin markalarının özellikle 2025 yılına kadar küresel otomobil pazarlarında çok daha büyük bir etkiye sahip olacağı düşünülüyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*