Çeyrek Milyon Araç Egzoz Muayenesinden Geçemedi

Yeni Haber Merkezi

2023 yılı araç muayene istatistikleri açıklandı. Açıklanan verilere göre çeyrek milyondan fazla aracın ilk girişinde egzoz muayenesinden geçemediği ve tekrar muayene yaptırmak zorunda kaldığı anlaşıldı. Bu sonuçlar, trafikteki araçların gaz emisyonları konusunda endişeleri artırdı.

2023 yılında TUVTURK istasyonlarında 11 milyondan fazla aracın muayenesinin yapıldığı açıklandı. Bu araçların ilk olarak egzoz emisyon muayenesinin yapıldığı ve 287.275 aracın tekrar muayenesinin yapıldığı belirtildi. Tekrar muayenesi yapılan araçların 282.229’unun tekrar muayeneye uygun olduğu, 5.046 aracın ise uygun olmadığı belirtildi.

2023’te Çeyrek Milyon Aracın Gaz Emisyon Değerlerine Uymadığı Tespit Edildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kapsamında gerçekleştirilen gaz emisyon ölçümleri, trafikteki araçların durumunu ortaya koydu.

Belirtilen değerlerin dışında oranlara sahip araçların hava kirliliği ve toplum sağlığı açısından büyük tehdit oluşturduğu biliniyor. Açıklanan sonuçlar trafikteki tehlikenin ne kadar büyük olduğunu ortaya koydu.

Bilindiği üzere araç muayenesinden önce gaz emisyon ölçümleri yapılmaktadır. Bu ölçümler TUVTURK istasyonlarında ve yetkili yerlerde yapılmaktadır. Açıklanan son verilere göre 2023 yılında yaklaşık 290 bin aracın gaz emisyon muayenesinden geçemediği görülmüştür.

Bakanlığın bu kadar çok sorunlu aracın arkasındaki nedenleri araştırıp çözüm arayacağı öğrenildi. Bunun için farklı uygulamalar yapılabilir veya farklı önlemler alınabilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*