Dijital Güvenlik Nedir? | Yucex

Yeni Haber Merkezi

Teknolojimizin hızla yaygınlaşmasıyla hayatımıza giren bir terim de dijital güvenlik. Dijital dünyada seyahat ederken ebeveynleri ve öğrencileri dikkatli olmaya çağıran uzmanlar, dijital güvenlik için gerekli adımlardan sıkça bahsediyor. Peki dijital güvenlik nedir?

Tek bir kavram gibi görünen dijital güvenlik, İngilizcede iki ana kavramdan oluşur. Bunlar “dijital güvenlik” ve dijital gizlilik sırasıyla uygulanır. Dijital güvenlik, internet ve bilgisayar programlarıyla kurulan ağlarda sağlık bilgilerini, bankacılık bilgilerini, kişisel verileri, ulaşım ve konum bilgilerini korumak için atılan adımları ifade eder. Peki, dijital güvenlik kapsamındaki adımlar nelerdir?

Her Bağlantıya Tıklamayın

Bağlantıyı engellemek için gördüğünüz her bağlantıya doğrudan tıklamak yerine, öncelikle bağlantının gerçekten ilgili kişiden geldiğinden emin olun. Ayrıca, sisteminizin antivirüsünün güncel olduğundan ve web korumasının açık olduğundan emin olun.

Bu koruma tamamlandığında, bu yazılım bağlantıyı kontrol edeceğinden tehlike azalır. Ancak, bu bağlantıya şüpheli genel bir başlıkla yaklaşmak yine de iyidir. Çocuğunuzu bu konuda uyarın. Her bağlantının güvenilir olmadığı konusunda uyarmak kesinlikle gereklidir, bu nedenle kendiniz en güvenilir olmalısınız.

Bilgisayarınızı En Son Antivirüs Yazılımıyla Koruyun

Sisteminizi güncellemezseniz, savunmasız bir hedef olduğunuzu anlamalısınız. Windows, Adobe Reader, Flash, iTunes vb. gibi uygulama güncellemelerini yakından takip etmelisiniz. Bu, çevrimiçi güvenliğinizin temelidir. Ayrıca güvenlik yazılımı (genellikle antivirüs) kullanmalı ve güncel tutmalısınız.

Yazılım İndirmelerine İzin Vermeyin

Girdiğiniz bir web sitesi sizden yazılım yüklemenizi istiyorsa; Örneğin, özel kodekler veya “no” gibi özel indirme programları. Çünkü birçok kötü amaçlı yazılım (virüsler, truva atları, solucanlar, vb.) bu şekilde yayılır. Her yazılımı indirmeyin, yarardan çok zararı olacaktır.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 1.005

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*