Hurda Lastik Fiyatları 2024 – Otologi

Yeni Haber Merkezi

Hurda lastik fiyatlarılastiğin özelliklerine göre değişmektedir. Dönemsel olarak da değişiklikler olmaktadır. Yazımızın devamında hurda lastik fiyatları hakkında merak ettiğiniz detayları bulabilirsiniz.

2024’te Hurda Lastik Fiyatları Ne Kadar?

Binek ve ticari araçlarda kullanılan lastiklerin belirli bir ömrü vardır. Lastiklerin diş derinliği belirli bir sınırın altına düşerse veya kullanım ömrü (4-6 yıl) dolarsa lastik hurdaya çıkarılır.

Fiyatlar kg üzerinden hesaplanmaktadır. Lastiğin ebatı ve kullanıldığı araç türü bu noktada etkilidir. Türlerine ve ebatlarına göre. hurda lastik fiyatları Şöyle ki:

13′ binek araç lastiği: 25 TL/kg 14′ binek araç lastiği: 25 TL/kg 15′ binek araç lastiği: 27 TL/kg 16′ binek araç lastiği: 27 TL/kg 17′ binek araç lastiği: 30 TL/kg Kamyon lastiği: 45 TL/kg Kamyon lastiği: 50 TL/kg Traktör lastiği: 65 TL/kg

Buradaki rakamlar ortalamadır ve farklı faktörlere bağlı olarak değişir. Bu nedenle, hurda lastiklerinizi satarken farklı rakamlarla karşılaşabileceğinizi unutmayın.

Hurda Lastik Fiyatları 2024 3

Rakamlar kilo başına fiyattır. Binek araç lastikleri ortalama 6-7 kg ağırlığındadır. Buna dayanarak bir binek araç için hurda lastiğin fiyatının 150 TL ile 200 TL arasında olduğu söylenebilir. Bir kamyon ve TIR lastiğinin ağırlığı 17-19 kg arasındadır. Hurdanın ortalama değeri 750 TL’dir.

Hurda Lastiklerin Kullanım Alanları Nelerdir?

Hurda lastikler iki temel parçadan oluşur: çelik tel ve kauçuk. Ömrünü tamamlamış ürünler bu değerli parçalar için geri dönüşüme gönderilir. Özellikle çelik tellerin yüksek malzeme değeri lastikleri ideal bir geri dönüşüm ürünü yapar.

İçerisindeki çelik teller çıkarılıp çelik endüstrisine gönderilerek orada kullanılır. Fiyat farkı, lastiklerin içindeki çelik tellerin yoğunluğundaki farkla yakından ilişkilidir. İçerisinde daha yoğun tel bulunanlar diğerlerinden daha yüksek fiyatlara satılır.

Geri dönüşümden başka hurda lastikler için başka seçenekler de vardır. Genel olarak iyi durumda olanlar peyzajda kullanılır. Balıkçılık sektöründe yapay yem olarak da kullanılabileceği bilinmektedir. Kısacası, kullanım alanı geniş olduğundan, hurda lastik fiyatları genellikle tatmin edici seviyelerdedir.

Bu artıkları geri dönüşüme göndermek çok önemlidir. Çünkü gereksiz yer kaplarlar ve atıldıklarında doğaya ve çevreye zarar verirler. İçerdikleri maddeler toprağı ve yeraltı suyunu kirletme potansiyeline sahiptir.

Üstelik doğada uzun süre yok olmadan kalmaktadırlar. Bu tür olumsuzlukların önüne geçmek ve çevresel sorumluluğumuzu yerine getirmek için bu ürünleri geri dönüşüme göndermek gerekmektedir.

Hurda Lastikleri Kim Satın Alır?

Hurda lastikler hurdacılar ve geri dönüştürücüler tarafından toplanır. Küçük şehir ve kasabalarda, hurdacılar düzenli olarak etrafta dolaşıp hurda toplarlar. Onları gördüğünüzde, eski ve kullanılamaz lastiklerinizi verebilirsiniz.

Büyük şehirlerde sokaklarda hurdacı gezmek zordur. Bu nedenle hurdacı beklemek yerine direkt hurdacıların bulunduğu bölgeye gitmelisiniz. Hurdacılar araç tamirlerinin yapıldığı sanayi bölgelerinde bulunur. Sanayi bölgesine gittikten sonra sorarak hurdacı bulabilir ve eski lastiklerinizi satarak kar elde edebilirsiniz.

Tüm hurdacılar eski lastikleri almaz. Hurda lastikleri toplayan geri dönüştürücüler bulmanız gerekir. Bu noktada lastik satıcılarından yardım ve tavsiye alabilirsiniz.

Hurda Lastikten Kaç Kilo Tel Çıkar?

Binek araçlarda kullanılan lastiklerden ortalama 2,5-3 kg çelik tel çıkmaktadır. Kamyon lastiklerinde ise bu rakam 8-10 kg civarındadır.

Hurda Lastikler Para Kazandırır Mı?

Hurda lastiğin ortalama fiyatı kilo başına 40 TL’dir. Binek araç lastikleri 6-7 kg ağırlığındayken kamyonlar ortalama 17 kg ağırlığındadır. Dolayısıyla her hurda lastikten 250 TL ile 800 TL arasında kazanç elde edebilirsiniz.

İlginizi çekebilir;

4.7/5 – (8 oy kullanıldı.)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*