Tampon Boyama Fiyatı 2024 – Otologi

Yeni Haber Merkezi

Araçların en çok yıpranan parçaları şüphesiz tamponlarıdır. Tampon boyama fiyatı Bu yıpranmayı ortadan kaldırmanın en etkili yolu şudur: tampon boya fiyatı Ne kadar?

Ön Tampon Boyama Fiyatı

Ön tampon boyama fiyatı; 2.500 TL ile 5.000 TL arasında değişmektedir. Boyanacak yüzeyin metal veya plastik olmasına, macun gerektiren bir bölümün olup olmamasına göre fiyatlar değişmektedir. Bu nedenle tamponun genel durumu görüldükten sonra fiyatlar hakkında en net bilgi verilebilir.

Tampon Boyama Fiyatı 2024 5

Tamponlar, araçların ön ve arka kısmını oluşturan parçalardır. Bu parçalar, trafikte veya park halindeyken dış etkenlere en çok maruz kalan kısımlardır. Bu nedenle tamponlar, aracın diğer parçalarına göre daha fazla boyaya ihtiyaç duyar.

Ön tamponlar sürüş sırasında dış etkenlere maruz kalır. Öndeki araçtan düşen küçük taşlar ve küçük parçalar genellikle ön tampona çarpar ve oradaki boyaya zarar verir. Ön tamponlar ayrıca trafikteki küçük kazalardan en çok etkilenenlerdir.

Tüm bu sorunlar ön tampon boyama ile kalıcı olarak çözülür. Ezilmiş ve çökmüş kısımlar boyama işleminden önce macun veya farklı tekniklerle sabitlenir. Böylece sonuç mükemmel olur.

Arka Tampon Boyama Fiyatı

Arka tampon boyama fiyatı; 2.000 TL ile 5.000 TL arasındadır. Macun veya benzeri işlemler gerektirmeyen boyama işlemlerinin ortalama fiyatı 2.500 TL iken, macun gerektiren boyama işlemlerinin ortalama fiyatı 4.500 TL’dir.

Tampon Boyama Fiyatı 2024 6

Arka tamponların boyanması gereken temelde iki neden vardır. Bunlardan ilki küçük trafik kazalarıdır. Arkadan çarpma veya sıyrılma gibi küçük kazalar tampondaki boyaya zarar verir. Diğer neden ise önceki boyanın kalitesinin düşük olması ve zamanla boyanın dökülmesidir.

Düşük model araçlar uzun süre direkt güneş ışığına maruz kaldığında güneş yanığı ve boya solması gibi etkenler de ortaya çıkar. Ancak bunlar araçlar dikkatli kullanıldığında ortaya çıkacak nadir sorunlardır. Araçlarını dikkatli kullanmayanlar bu tür sorunları sıklıkla yaşarlar.

Tampon Boyama İşçilik Fiyatları

Tampon boyama işçilik fiyatlarıAracın marka ve modeline göre 2.000 TL ile 5.000 TL arasında değişmektedir. Boyanacak alan ve yapılacak işlem aynı olsa da aracın marka ve modeli işçilik fiyatlarını etkilemektedir.

Tofaş ve Şahin gibi markalar tampon boyama işçilik fiyatları 1.500 TL ile 2.500 TL arasında değişirken Mercedes, BMW, Porsche gibi lüks markaların tampon boyama fiyatları 10.000 TL’nin üzerindedir. Dolayısıyla bu noktada markaların çok önemli olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bazı markaların tampon boyama işçilik fiyatları şu şekildedir:

Bu yüzdenTampon Boyama FiyatıFord3.000 TLVolkswagen3.500 TLToyota3.250 TLTofaş1.500 TLLada1.500 TLŞahin1.500 TLDoğan1.500 TLSkoda4.000 TLRenault3.000 TLHonda4.000 TLBMW8.000 TLMercedes10.000 TLAudi9.000 TL

Buradaki fiyatlar ortalama olup aracın modeline ve yaşına göre değişiklik gösterebilir.

Tampon boyama fiyatı En önemli detaylardan biri usta faktörüdür. Boya yaptırmak istediğinizde birçok kaporta atölyesi olduğunu göreceksiniz. Ancak işi düzgün yapan deneyimli usta sayısı çok azdır. Bu nedenle deneyimli ustalara olan talep yüksektir. Bu da fiyatların artması anlamına gelir.

Deneyimsiz ustalar genellikle gereğinden fazla macun kullanır ve boya standartlarına uymazlar. Bu da boyanın zamanla dökülmesine ve soyulmasına neden olur. Böyle bir durumun yaşanmaması için deneyimli ustalar tercih edilmelidir.

Yerel Boya Fiyatları 2024

Yerel boya fiyatları1.000 TL ile 3.000 TL arasında değişmektedir. Boyanacak alan büyüdükçe maliyetler artmaktadır. Ayrıca boyama öncesinde bir işlem gerektirmesi de fiyatları artırmaktadır.

Lokal boyama, parçanın sadece bir bölümünün boyanması işlemidir. Bu işlem genellikle küçük çizikler için yapılır. Ancak daha fazla dikkat ve özen gerektirir. Bu nedenle, bu gibi durumlarda deneyimli bir ustanın seçimi çok daha önemlidir.

Tampon Boyası Aracın Fiyatını Düşürür Mü?

Tamponlar genellikle plastik parçalardır. Bu nedenle tampondaki boya dikkate alınmaz. Ancak boyanması aracın değerinde küçük bir azalmaya neden olur.

Tampon Boyama İşlemi Kaç Gün Sürer?

Tampon boyama genellikle 1-3 gün içerisinde tamamlanır. Bu süre ustanın iş yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilir.

İlginizi Çekebilecek İçerikler;

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*