Araç Conta Yanması Masrafı 2024 | Conta Yanması Maliyeti

Yeni Haber Merkezi

Araç conta yanma maliyetiYapılacak tamire ve ustanın tecrübesine göre değişmektedir. Buradaki asıl sorun conta yanması olsa da conta yanması ile farklı sorunlar da ortaya çıkabilmektedir. Bu durum farklı seviyelerdedir. Conta yanmasının maliyeti oluşumuna yol açar.

Araç Conta Yakma Giderleri

Araç conta yanma maliyeti; 15.000 TL ile 50.000 TL arasında değişmektedir. Üst segment araçlarda bu rakam 100.000 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Burada gider farklılıklarının en önemli nedeni parça ve işçilik maliyetleridir.

Contanın yanması ile sadece contalar kullanılmaz hale gelmekle kalmayıp farklı arızalar da meydana gelebilir. Bu nedenle maliyeti hesaplamak için motor açılmalı ve gerekli kontroller yapılmalıdır. Motoru açmadan önce araç contası yanma maliyeti Bu konuda net bir bilgi vermek mümkün değildir.

Ancak başka bir arıza olmadığı ve sadece contanın değiştirileceği varsayılırsa, Conta yanmasının maliyeti Şöyle ki:

Bu yüzdenConta Yakma Gideri (TL)Renault20.000 ₺Opel22.000 ₺BMW30.000 ₺Hyundai20.000 ₺Skoda25.000 ₺Broadway15.000 ₺Doğan15.000 ₺Şahin15.000 ₺Kartal12.000 ₺Ford25.000 ₺Peugeot18.000 ₺Mercedes30.000 ₺Volkswagen25.000 ₺Honda30.000 ₺

Buradaki rakamlar ortalama olup, master’ın deneyimine ve şehre göre değişiklik göstermektedir.

Araç Conta Yakma Gideri 2024 | Conta Yakma Maliyeti 4

Araç Conta Yanması Giderleri Nasıl Hesaplanır?

Conta yanmasıaşırı ısınmadan kaynaklanır. Araçlar, soğutma sistemindeki su eksikliğinden, arızalı bir sensör veya termostattan veya soğutma sisteminin çalışmamasından dolayı aşırı ısınabilir. Aşırı ısınma, motorda oluşan çok yüksek sıcaklıklardır. Bu sıcaklıklar önce contanın yanmasına ve işlevini kaybetmesine neden olur.

Isının seviyesine göre conta yanması dışında başka arızalar da meydana gelebilir. Bunlardan bazıları kapağın eğriliği, blok yüzeyinin bozulmasıdır. Conta yanması sonrası maliyet hesaplanırken öncelikle motorun iç kısmı görülmelidir. Burada arıza durumuna göre maliyet hesabı yapılır.

Örneğin; motor kapağında eğrilik varsa bu parçanın taşlanması ve eğriliğin giderilmesi gerekir. Üst kapak özelliğini kaybetmişse komple değiştirilmesi gerekebilir. Tüm bu durumlar göz önüne alınarak maliyet hesabı yapılır.

Araç Conta Yakma Gideri 2024 | Conta Yakma Maliyeti 5

Conta Yanması Nasıl Anlaşılır?

Aşırı ısınan her araçta conta yanığı yoktur. Burada önemli olan ısı seviyesidir. Isı seviyesini dışarıdan anlamak mümkün olmadığından contanın yanmış olup olmadığını anlamak için farklı işaretlere bakmak gerekir. Conta yanığı olan araçlarda şu belirtiler görülür:

Sıcaklık

Contada sorun olan araçlarda soğutma sistemi işlevini düzgün bir şekilde yerine getiremez. Bunun sonucunda aracın sıcaklığı normalden daha hızlı artar ve üst sınıra daha hızlı ulaşır. Hatta soğutma sistemi çoğu zaman bu noktada devreye bile girmez ve araç sıklıkla aşırı ısınır.

Su Azaltma

Conta yanması sızdırmazlık sorunlarına neden olur. Sonuç olarak, soğutma suyu olmaması gereken yerlere girer ve zamanla azalır.

Zayıf Performans

Sızdırmazlık tam sağlanamadığı için su, yağ ve yakıt bu bölgelere girebilir. Bu da aracın performansının düşmesine neden olur.

Su ve Yağın Karışması

Yanmış bir contanın en önemli belirtisi, soğutma suyunun motor yağına karışmasıdır. Bu durum, yağın tahin rengi almasıyla ortaya çıkar. Böyle bir durumda araç kullanılmamalı ve conta değiştirilmelidir.

Yakıt Verimsizliği

Yakıt verimsizliği de önemli belirtilerden biridir. Yine yağ ve suyun olmaması gereken yerlere gitmesi yakıt verimliliğini azaltır.

Buradaki nedenler conta yanığının kesin belirtileri değildir. Bu sorunlar yanıklardan veya diğer sorunlardan kaynaklanabilir. Ancak bu sorunlar fark edildiğinde mutlaka bir servise gidip sorunun ortaya çıkarılması gerekir. Aksi takdirde çok daha büyük sorunlar ortaya çıkabilir.

Conta Yanması Yaşanan Araçlar Nasıl Tamir Edilir?

Contası yanmış araçların motorları açılmalı ve motor kapakları birbirinden ayrılmalıdır. Bu işlemden sonra contaya ulaşılır ve conta değiştirilir. Ancak motor kapağında eğilme olup olmadığı ve blok yüzeylerinin durumu kontrol edilir. Diğer gerekli onarımlar yapıldıktan sonra kapaklar takılır.

Silindir Kapak Contası Değişiminden Sonra Performans Düşer Mi?

Conta değişimi sorunsuz bir şekilde yapılırsa araç performansında herhangi bir düşüş yaşanmaz. Aksine conta yanması nedeniyle oluşan performans düşüklüğü bu işlemlerle ortadan kalkacaktır.

Araç Conta Yanmasının Maliyeti Ne Kadardır?

Yanma sonucu conta değişimi maliyeti 20.000 TL ile 30.000 TL arasındadır. Ancak diğer arızalarda bu rakam artmaktadır.

Kawasaki Motor Fiyatları 2024 | Güncel Fiyat Listesi

Tampon Boyama Fiyatı 2024

Sunroof Fiyatları Ne Kadar? Later Sunroof Fiyatları 2024

Eskihisar Feribot Ücreti 2024

5/5 – (1 oy kullanıldı.)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*