Oto Çekici Fiyatları 2024 | KM Fiyatı

Yeni Haber Merkezi

Araba çekme fiyatlarıÖzellikle aracı bozulan tüm sürücülerin merak ettiği konulardan biridir. Şu anda ihtiyacı olmayanlar bile gelecekte böyle bir hizmete ihtiyaç duyabileceklerini düşünerek fiyatlarını öğrenmek isterler. Güncel çekme fiyatları Merak ettiğiniz tüm detaylar yazımızın devamında.

Araba Çekici Fiyatları 2024

Araba çekme fiyatları500 TL ile 2.000 TL arasında değişmektedir. Mesafe arttıkça oto kurtarma fiyatları Araç büyüklüğüne göre de fiyatlar değişiklik göstermektedir.

Çekme hizmetleri genellikle çekici Her ne kadar çekme olarak adlandırılsa da bu hizmetler tüm lastik tekerlekli araçlar için sağlanmaktadır. Kamyon, kamyonet, traktör ve römorklar için bile bu hizmetler sağlanmaktadır. Bu nedenle bu noktada fiyatları etkileyen en önemli faktörün çekilecek aracın boyutu ve türü olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Günümüzde sunulan çekme hizmetlerinin önemli bir kısmı araç çekme hizmetleridir. Binek araçları çekmek için kullanılan çekici nispeten küçük pikap kamyonlara yerleştirilir. Ancak kamyon, römork veya traktör çekmek için kullanılan çekiciler çok daha büyük araçlardır.

Araba Çekici Fiyatları 2024 | KM Fiyatı 4

Traktörlerin boyutlarının artması, km başına tükettikleri yakıtın artmasına ve bakım ve onarım maliyetlerinin artmasına neden olur. Tüm bunlar çekme fiyatları Hizmeti alan müşterilere yansıtılır.

Araba Çekme Kilometre Fiyatları

Araba çekme km fiyatları 2024 yılında; çekici türüne göre 20 TL ile 50 TL arasında değişmektedir. Gündüz alınan çekici hizmetlerinin km başı fiyatı 20-30 TL arasında iken, gece alınan çekici hizmetlerinin km başı fiyatı 40-50 TL arasındadır. Buradaki rakamlar otomobiller için alınan çekici hizmetleri için geçerlidir. Araç büyüdükçe km başı fiyatı da artmaktadır.

Bazı traktör tiplerinin km başına fiyatları şu şekildedir:

Araç TipiKm başına fiyat (TL)Otomobil10 TLPickup15 TLKamyon20 TLRömork30 TLTraktör30 TLKüçük İnşaat Makinesi30 TLOrta İnşaat Makinesi40 TLBüyük İnşaat Makinesi60 TL

Buradaki rakamlar ortalama olup illere ve hizmeti veren kurumun fiyatlandırma politikasına göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca ilgili rakamlar sadece km başına fiyattır. Daha önce sabit bir ücret dikkate alındığını ve km arttıkça oluşan ücretin buna eklendiğini belirtmek gerekir.

Araba Çekici Fiyatları 2024 | KM Fiyatı 5

Araba Çekme Fiyat Hesaplaması

Oto çekici fiyat hesaplama; Tarife ücretine kilometre ücretinin eklenmesiyle bulunur. Araba çekme fiyatlarıAraç tipi ve km dikkate alınarak hesaplanır.

Öncelikle araç tipine göre açılış ücreti, sabit ücret veya tarife ücreti adı verilen bir rakam fiyata eklenir. Bu rakam mesafeye bakılmaksızın doğrudan fiyata dahil edilir. Daha sonra km başına fiyat üzerinden mesafe ücreti belirlenir ve bu rakam eklenir, çekme fiyatları bulunur.

Örneğin; aracın 500 TL açılış (tarife) ücreti ve 20 TL km başı ücretle çekici ile 30 km mesafeye götürüldüğünü varsayalım. Buna göre fiyat hesaplaması şu şekilde yapılır:

Tarife ücreti: 500 TL Mesafe ücreti: 20 TL X 30 km = 600 TL Toplam ücret: 500 + 600 = 1.100 TL

Şehir içi alınan hizmetlerde genellikle 5 km’ye kadar mesafe dikkate alınmaz ve ekstra ücret talep edilmez. Sadece tarife ücretini ödemek yeterlidir.

Aracınızın Çekilmesinin Maliyeti Ne Kadardır?

Aracın çekilme maliyeti mesafeye bağlı olarak 1.000 TL ile 2.000 TL arasında değişiyor.

Çekiciler KM Başına Ne Kadar Ücret Alıyor?

Araç çekicileri km başına 10-30 TL arasında ücret almaktadır. Bu rakamlar illere göre değişmektedir.

Araç Klima Kompresörü Fiyatları 2024 | Tamir Fiyatı

Martı TAG nedir? Nasıl kullanılır? Şartlar

Boyasız Göçük Onarım Fiyatları 2024

Triger Kayışı Fiyatı 2024 | Triger Kayışı Değişim İşçilik Ücreti

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*