Kendi Aracımı Kiraya Vermek İstiyorum Ne Yapmalıyım?

Yeni Haber Merkezi

Kendi arabamı kiralamak istiyorum Özellikle teknolojideki gelişmelerden sonra bunu söyleyenlerin sayısı oldukça arttı. Aslında geçmişte olan bu uygulama internet sayesinde daha çok bilinir hale geldi ve yeni bir gelir kaynağı elde etmek isteyenler tarafından merak edilmeye başlandı.

Kendi Arabamı Kiralamak İstiyorum

Ülkemizde araç kiralama kurumsal şirketler veya küçük ölçekli şirketler tarafından yapılmaktadır. Diğer kurumların araç kiralama yetkisi yoktur. Ancak bu durum aracınızı bu şirketlere kiralamanıza engel değildir.

Kendi Arabamı Kiralamak İstiyorum Ne Yapmalıyım? 5

İnternet teknolojisi sayesinde aracınızı günlük, haftalık ve günlük olarak kiralayabilir ve ciddi karlar elde edebilirsiniz. Elde edilecek kar, aylık kiralama süresine ve aracın modeline göre değişmektedir.

Kendi arabamı kiralamak istiyorum Diyenler için, temelde iki farklı seçenek var:

İnternet üzerinden iletişime geçilen gerçek kişilere araç kiralama Kurumsal şirketlere araç kiralama

Araba kiralamak isteyen kişilere internet üzerinden bazı mobil uygulamalar ve sosyal medya platformları üzerinden ulaşılabiliyor. İletişimin ardından anlaştığınız tutar üzerinden günlük, haftalık veya aylık olarak aracınızı kiralayabilirsiniz. Bu yöntem tam olarak yasal olmasa da para alışverişi nakit olacağı için herhangi bir sorun yaşanmayacaktır.

Bu seçenek ilk başta cazip ve mantıklı görünebilir. Ancak aracınızı verdiğiniz kişinin aracınızı iade etmemesi veya bir kaza için ödeme yapmaması gibi riskler de vardır. Sonuçta hiç kimse aracını tanımadığı kişilere vermez. Bu nedenle bu seçenek yerine başka seçenekleri tercih etmek çok daha mantıklıdır.

Kendi Arabamı Kiralamak İstiyorum Ne Yapmalıyım? 6

Aracımı Kurumsal Bir Şirkete Kiralamak İstiyorum

Kendi arabamı kiralamak istiyorum Diyenler için tek mantıklı seçenek kurumsal şirketlerdir. Çünkü bireysel kiralama işlemlerinde kesinlikle yasal bir garanti yoktur ve bu durum ciddi mağduriyetlere yol açabilir.

Kurumsal şirketler araç ihtiyaçlarını dışarıdan aldıkları hizmetlerle karşılamaya eğilimlidir. Bu durum tüm şirketler için geçerli olmasa da özellikle bazı rent a car şirketleri dışarıdan araç satın almaktadır.

Şirketlerin dışarıdan araç kiralamasının sebebi hem sıfır hem de ikinci el araçların fiyatlarının çok artması, sigorta, kasko ve bakım masraflarının çok yüksek olmasıdır. Dışarıdan hizmet alarak bu masraflar olmadan araç ihtiyaçlarını karşılamaktadırlar.

Kurumsal şirketler araç seçimi konusunda oldukça seçicidir. Yani her aracı kabul etmezler ve genellikle yüksek model araçları kabul ederler. Bu şirketler sizden aldıkları araçları farklı şirketlere veya kişilere kiralarlar. Bu sayede hem sizin aracınızdan para kazanırlar hem de sizin para kazanmanızı sağlarlar. Ayrıca sıfır bir araç satın almaya göre çok düşük bir maliyetle sizden kiraladıkları araçlarla filolarını genişletirler.

Araba Kiralamak Mantıklı Mı?

Resmi kanallar üzerinden sıfır araç satın alıp filo şirketlerine kiralamanın önemli bir gelir kaynağı olduğu belirtiliyor. Peki böyle bir işlem gerçekten mümkün mü? Mümkünse mantıklı mı?

İlk önce Kendi arabamı kiralamak istiyorum Eğer öyle diyorsanız aracınız en fazla 3 yaşında olmalıdır. Yani 2021 ve üzeri model bir aracınız olması gerekmektedir. Güncel ikinci el piyasasına baktığınızda 1, 2 veya 3 yıllık araçların değerinin sıfırlarına yakın olduğu görülmektedir. Bu açıdan neredeyse sıfır aracınızı farklı bir firmaya kiralamış olacaksınız.

Şirketle karşılıklı sözleşmeler yapılır ve hangi durumlarda ne kadar amortisman ve tazminat ödeneceği gibi konular belirlenir. Bu noktada aracınızın yıpranma durumunu, kaza ve hasar kaydı olasılığını ve elde edeceğiniz geliri göz önünde bulundurarak kararınızı vermeniz gerekir.

Son olarak bu alanda dolandırıcıların da olduğunu unutmamak gerekir. Aracınızı hiçbir koşulda güvenilirliğini bilmediğiniz kişilere veya şirketlere vermemenizi öneririz.

Kendi Arabamı Kiralamak İstiyorum, Ne Kadar Kazanırım?

Eğer üst sınıf bir aracınız varsa aylık 15.000 TL ile 25.000 TL arasında kazanabilirsiniz. Aracınızın markasına göre bu rakam daha da artabilir.

Kişisel Araç Nasıl Kiralanır?

Kişisel araç, araç kiralamak isteyen üçüncü şahıslara veya şirketlere ulaşarak kiralanabilir. Ancak bunun için belirli şartlar ve koşullar vardır. Yani her aracı kiralamak mümkün değildir.

Araç Kiralama Şartları Nelerdir?

Bu noktada resmi bir koşul yok. Her kiralama şirketinin kendine özgü koşulları var. Şirketler genelde yüksek model ve temiz araçlar talep ediyor.

Araç Kaplama Fiyatları 2024 (PPF, Nardo ve Folyo)

Vip Tasarım Fiyatları 2024

Günlük Vinç Kiralama Fiyatları 2024

Bursa İzmir Otoyol Ücreti 2024

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*