Enjeksiyon Arızası Tamir Fiyatı 2024

Yeni Haber Merkezi

Enjeksiyon arızası onarım fiyatıAracın marka ve modeline, enjektörlerdeki arızanın durumuna ve tamircinin deneyimine göre değişmektedir. Ortalama tamir fiyatları 3.000 TL ile 10.000 TL arasında değişmektedir. Ancak bazı durumlarda tamir mümkün olmamaktadır ve enjektörlerin değiştirilmesi gerekmektedir. Enjektör değiştirme ücreti 6.000 TL ile 15.000 TL arasındadır.

Enjeksiyon Arıza Onarım Fiyatı 7

Enjeksiyon Arıza Onarım Fiyatı 2024

Enjeksiyon arızası onarım fiyatıaracın markası ve modeli ile yakıt türünden etkilenir. Benzin, LPG ve dizel enjektörlerinin onarım fiyatları değişir. Yakıt türünden bağımsız olarak, markalara göre ortalama enjektör tamir fiyatı Şöyle ki:

Marka / ModelEnjektör Tamiri FiyatıAudi A3 16.500 TLChevrolet 11.500 TLCitroen C 12.500 TLFiat Egea 11.500 TLHonda Civic 15.000 TLHyundai Elantra 11.500 TLNissan 14.500 TLLOpel Corsa 13.500 TLPeugeot Partner 11.500 TLRenault Clio / Symbol 12.000 TLToyota 13.000 TLVolkswagen 15.000 TLFiat Doblo 16.500 TLMazda 16.500 TLBMW 16.000 TLMercedes A Serisi 17.000 TLDacia 11.500 TL

Buradaki rakamlar ortalama olup enflasyon ve benzeri etkenlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Benzin Enjektör Tamiri Fiyatı

Benzin enjektörü tamir fiyatı4.000 TL ile 10.000 TL arasında. Araçta kaç enjektör arızalandığına bağlı olarak maliyetler değişmektedir. Tek bir enjektörün tamir fiyatı 2.500 TL ile 4.000 TL arasındadır. Aynı anda dört enjektör arızalanırsa toplam maliyet 10.000 TL’yi geçecektir.

Enjeksiyon Arıza Onarım Fiyatı 8

Dizel Enjektör Tamiri Fiyatı

Dizel enjektör tamir fiyatı5.000 TL ile 10.000 TL arasındadır. Burada da arızalı enjektör sayısına bağlı olarak maliyetler 10.000 TL’yi aşabilir. Hatta bazı markalarda onarım fiyatları 20.000 TL’ye yaklaşabilir.

LPG Enjektör Tamiri Fiyatı

LPG enjektör tamir fiyatı 1.000 TL ile 3.000 TL arasındadır. LPG enjektörlerinin fiyatları düşük olduğundan genellikle tamir yerine değişim tercih edilir. Aynı anda dört enjektöre değişim yapılır. Dörtlü enjektörlerin ortalama fiyatı 2.000 TL’dir. İşçilik dahil toplam maliyet 3.000 TL’ye kadar çıkabilmektedir.

Enjeksiyon Arıza Onarım Fiyatı 9

Enjektörler Neden Arızalanır?

Enjektörler motorun verimli ve sağlıklı çalışması için büyük önem taşır. Yakıt deposundan gelen benzin veya dizel, enjektörler tarafından yanma odasına gönderilir. Enjektörler, doğru miktarda yakıtı doğru basınçla yanma odasına gönderir. Bu şekilde yanma odasında yeterli yanma gerçekleşir ve motor verimli bir şekilde çalışır.

Enjektör arızası iki farklı şekilde meydana gelir. Arıza, enjeksiyon yoluyla yeterli yakıt göndermez veya olması gerekenden fazla yakıt gönderir. Her iki durum da motor sağlığı ve verimliliği açısından olumsuzdur.

Enjeksiyon arızası, Farklı sebeplerden dolayı meydana gelir. Bazen sorunun nedenini belirlemek mümkün olmasa da, arızanın yaygın sebepleri şunlardır:

Düşük kaliteli yakıt en yaygın sorundur. Yakıttaki kir ve tortu enjeksiyonda birikir ve arızaya neden olur. Yakıt pompası, yakıt filtresi ve basınç regülatöründeki arızalar da enjektörlerin arızalanmasına neden olabilir. Arızalar aşırı ısınma veya dış etkiler nedeniyle meydana gelebilir. Yüksek basınç bir diğer nedendir. Enjektörler sürekli basınç altında çalışır ve zamanla arızalar meydana gelebilir. Elektrik sistemindeki arızalar da enjektör sorunlarına neden olabilir. Enjeksiyon Arıza Onarım Fiyatı 10

Enjeksiyon Arızası Nasıl Anlaşılır?

Enjeksiyon arızası, Farklı şekillerde kendini gösterir. Arızaya bağlı olarak ortaya çıkan belirtiler şu şekildedir:

Motor performansında belirgin düşüş Rölantide araç sallanması Yakıt verimliliğinde düşüş Egzoz dumanında beklenmeyen değişiklikler Zor hızlanma Motor sesinde değişiklik Motor arıza ışığının yanması

Buradaki belirtiler farklı arızalardan da kaynaklanabilir. Bu nedenle bu durumların oluşması kesin olarak enjeksiyon arızası olduğunu göstermez. Ancak ilgili belirtilerden sonra aracın servise götürülmesi ve sorunun çözülmesi gerekir. Aksi takdirde sorun büyüyecek ve onarım maliyetleri önemli ölçüde artacaktır.

Enjeksiyon Arıza Onarım Fiyatı 11

Enjeksiyon Tamiri Nasıl Yapılır?

Enjeksiyon tamiri, sorunun türüne göre farklı yöntemlerle yapılır. Tıkanıklık durumunda tıkanıklık giderilir. Bunun için özel solüsyonlar ve ekipmanlar kullanılır. Tıkanıklık giderildikten sonra gerekli kontroller yapılır ve sorun giderilir.

Tıkanıklık dışındaki sorunlarda mekanik ayarlamalar yapılır. Soruna neden olan ve değiştirilebilecek parçalar varsa değiştirilir.

Enjeksiyon arızası tamir fiyatı, Değiştirme fiyatına göre daha uygundur. Bu nedenle sürücülerin önemli bir kısmı onarıma öncelik vermektedir. Ancak onarımın garantili olmadığı unutulmamalıdır. Bu nedenle onarım yöntemi tercih edilecekse deneyimli bir ustaya gidilerek onarım için garanti talep edilmesi gerekmektedir.

Enjektör Tamiri Ne Kadar Sürer?

Enjektör tamiri servis yoğunluğuna bağlı olarak 1-3 gün sürmektedir. Yoğun olmayan servislerde tamir genellikle bir günde tamamlanmaktadır.

Enjeksiyon Arızası Onarımının Maliyeti Ne Kadardır?

Enjeksiyon arızası onarım maliyeti 3.000 TL ile 10.000 TL arasında değişmektedir. Aracın yakıt türü, markası, modeli ve servisteki tamir teknisyenlerinin deneyimi fiyatları etkilemektedir.

EBD Arızası Nedir? Nasıl Onarılır?

Araç Üstü Fren Diski Torna Ücreti

Araba Klima Benzin Fiyatları

4.8/5 – (5 oy kullanıldı.)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*