Carbon Clean Zararları (Detaylı Rehber) – Otologi

Yeni Haber Merkezi

Karbon Temizliği zararlarıçoğunlukla temizleme yönteminden kaynaklanır. Bu işlem için kullanılan kimyasallar kurumun giderilmesini sağlarken, aynı zamanda motordaki bileşenler üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir. Bu nedenle, karbon temizleme işleminden önce faydaları ve zararları göz önünde bulundurmak gerekir.

Karbon Temizliği Zararları 4

Karbon Temizliği Nedir? Nasıl Yapılır?

Karbon Temizliği; Motorda yanma sonucu biriken islerin temizlenmesini amaçlayan bir işlemdir. Bu islere karbon da denildiği için işleme karbon temizleme de denir.

Kurum temizliği için kullanılan farklı yöntemler vardır. Karbon Temizliği de kurum temizliğinde kullanılan yaygın ürünlerden biridir. Kısa sürede yaygın kullanımı nedeniyle kurum temizliği bu isimle anılmaya başlanmıştır.

Karbon temizleme sırasında motorun hiçbir parçası çıkarılmaz. Amaç, yakıt deposundan verilen özel bir kimyasalın motorun içine yakılması ve böylece isin temizlenmesidir. İşlem sırasında kimyasal eklendikten sonra aracın normal yakıtı da eklenir. Böylece motorda sorunsuz bir yanma gerçekleşir.

Temizlenen kurum egzozdan parçalar halinde düşebilir veya siyah duman olarak atılabilir. Araçtaki karbon birikimine bağlı olarak farklı şekillerde atılır. Ancak temizlenen kurumun atılabilmesi için aracın bir süre yüksek hızda çalıştırılması gerekir. Karbon Temizliğinin faydaları Şöyle ki:

Motorun farklı parçalarında biriken kurum temizlenir. Temizlenen motorun yakıt tüketimi daha düşüktür. Motor performansı ve ömrü artar. Olası arızaları önler ve böylece araç sahiplerini yüksek motor onarım maliyetlerinden kurtarır. İşlem sırasında motor parçaları sökülmediğinden motorun genel dengesinde bir değişiklik olmaz. Carbon Clean Zararları 5

Karbon Temizliğinin zararları nelerdir?

Karbon Temizliği zararları İşlem hakkında farklı görüşler bulunmaktadır. Bazı uzmanlar karbon temizleme işleminin motora herhangi bir zararı olmadığını belirtirken, bazı uzmanlar ise söz konusu işlemin zararlı olduğunu belirtmektedir.

Zarar verebileceğini söyleyenlerin temel dayanağı ise temizleme işleminde kullanılan kimyasallardır. Söz konusu kimyasalların sadece isi değil, motorun içindeki contaları, plastik ve metal parçaları da etkileyebileceği belirtiliyor. Karbonu etkili bir şekilde temizleyip ondan fayda sağlasa da contalara ve diğer bileşenlere verdiği zarar çok ciddi arızalara yol açabiliyor.

Karbon temizliği yaygınlaştıkça bu alanda kullanılan ürün çeşitliliği de artmıştır. Her ürünün aynı kalitede olmadığı ve diğer bileşenleri etkileyebilecek kimyasalların olduğu unutulmamalıdır. Aracın marka ve modeline bağlı olarak bu işlem yetkili servisin görüşü alınarak yapılmalıdır. Bu nedenle Karbon Temizliği zararları olasılığı en aza indirilecektir.

Hidrojen Karbon Giderimi Zararlı mıdır?

Hidrojen karbon temizliğinde hidrojen gazı kullanılır. Yine motor çalıştırılmaz ve uygun bir noktadan motora hidrojen gazı verilir. Bu esnada araç rölantide çalıştırılır. Yaklaşık 1 saat süren işlem sırasında aracın hızı periyodik olarak artırılır ve böylece çözünmüş kurumun dışarı atılması sağlanır.

Hidrojenle karbon giderimi, tıpkı Karbon Temizliği Bu tür tortuların giderilmesinde etkili sonuçlar sağlar. Ancak motor parçaları üzerindeki orta ve uzun vadeli etkileri tam olarak bilinmemektedir. Bu nedenle zararlı veya zararsız olduğunu söylemek doğru değildir. Hidrojen tortusu temizliği için yetkili bir servisten görüş almak faydalı olacaktır.

Karbon Temizliği Zararlı Mıdır?

Karbon Temizliği zararları, Kullanılan kimyasalların motor parçalarına olumsuz etkisi ile ilgilidir. Bazı uzmanlar tarafından önerilmemektedir çünkü contalarda ve plastik parçalarda aşınmaya neden olabilir.

Karbon Temizliği Yaptırmak Zorunlu Mu?

Motorlarda yakıtların yanma süreçleri nedeniyle kurum birikimi meydana gelir. Biriken kurum, motorun performansını ve yakıt verimliliğini olumsuz etkiler. Ayrıca farklı arızaların riskini de artırır. Bu nedenle bu tür etkileri ortadan kaldırmak için karbon temizliği önemlidir. Ancak karbon temizliğinde güvenli yöntemler tercih edilmelidir.

İlginizi çekebilir;

4.8/5 – (6 oy kullanıldı.)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*