Veri Paylaşımı Nedir? | Yucex

Yeni Haber Merkezi

Aynı veri kaynağını birden fazla uygulama veya kullanıcıyla paylaşma yeteneği. Bu, verilerin ağdaki bir veya daha fazla sunucuda depolandığı ve aynı veri kümesinin aynı anda iki kişi tarafından değiştirilmesini önleyen bir yazılım kilitleme mekanizması olduğu anlamına gelir. Veri paylaşımı, bir veritabanı yönetim sisteminin (DBMS) birincil özelliğidir.

Araştırmacıların son çalışması, New York Times ve Financial Times gibi web sitesi yayıncıları ile çeşitli üçüncü taraflar (diğer ticari ve veri toplama web siteleri de dahil) arasında veri paylaşımını teşvik eden finansman modelleriyle ilgili artan gizlilik endişelerini inceliyor.

Çalışmaya göre, üçüncü tarafların bazıları tüketiciler hakkında açık rızaları olmadan veri toplamak için çerezler veya diğer teknolojileri kullanıyor olabilir. Uygulama tarafından çıkarılan veriler kullanıcıların ilgi alanlarını, tarama geçmişini, konumunu ve geçmiş satın alma geçmişini içerebilir.

Veri Paylaşımı Neden Önemlidir?

Verilerin toplanması ve paylaşılması, en başından itibaren kişisel ihtiyaçlarımıza ve ilgi alanlarımıza göre uyarlanmış reklamlar, videolar ve içerik önerileri sağlayarak hayatımızı kolaylaştırabilir. Ancak, reklam verenlerin sizi kendinizden daha iyi tanıdıklarında dezavantajlı olacakları konusunda ciddi bir endişe var. Üçüncü taraflarca toplanan tüm bu muazzam veri, sizin hakkınızda kararlar almak için analizler ve yapay zeka ile birleştirilir. Şirketler, müşterilerinin çevrimiçi gizlilik ve güvenlik ihtiyaçlarını kabul ederek ve reklam engelleme hizmetlerini kabul eden sağlayıcılarla üçüncü taraf ortaklıklarını sınırlayarak kötü amaçlı veri paylaşımını önleyebilir. Kullanıcılar için seçim daha nettir: Bir reklam engelleyici edinin ve bu endişe verici durumu engelleyin.

Veri Paylaşım Anlaşmaları

Veri paylaşım anlaşmaları, ortakların birlikte nasıl çalıştıklarına ilişkin en önemli işlevlerden bazıları için önemli rehberlik sağlar. İyi anlaşmalar, her bir tarafın farklı endişelerini ele alır ve ortaklar arasında güvenin oluşturulmasına ve sürdürülmesine yardımcı olur. Genel olarak, veri paylaşım anlaşmaları ortaklıkların hassas konuları kabul edip ele almasını, beklentileri ve süreçleri belirlemesini ve verilerin güvenliğini sağlamasını sağlar. Bu tür anlaşmaların biçimi ve özgüllüğü büyük ölçüde değişse de çoğu, verilerin nasıl ve kiminle paylaşılacağı ve verilerin işlenmesi ve bulguların iletilmesi için protokoller gibi temel konuları kapsar.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 1.130

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*