Xiaomi SU7 Sedan Dünya Pazarına Sunulmayacak

Yeni Haber Merkezi

Ünlü elektronik üreticisi Xiaomi’nin otomobil pazarına da gireceği daha önce duyurulmuştu. Yakında elektrikli SU7 Sedan modelini piyasaya sürecek olan Xiaomi’den ilginç bir açıklama geldi. Yapılan açıklamayla birlikte SU7 modelinin hangi pazarlarda satışa sunulacağı merak konusu oldu.

Xiaomi SU7 Modeli Sadece Çin’de Satışa Sunuldu

Akıllı telefonlarla kendini tanıtan Xiaomi, akıllı telefon pazarında belli bir yere geldikten sonra farklı elektronik cihazlar üretmeye başladı. Elektrikli ev eşyaları ve kişisel eşyalar alanına sağlam bir giriş yapan Xiaomi, yakın gelecekte elektrikli araçlar üreteceğini de duyurdu.

Xiaomi, bir süredir geliştirme aşamasında olan SU7 Sedan modelinin tamamlandığını ve yakında piyasaya sürüleceğini duyurdu. Bu açıklamaların yanı sıra Çin’e büyük yatırımlar yaptığını ve pazarlama stratejisine uygun olarak iç pazara öncelik vereceğini de belirtti.

Xiaomi, elektrikli araç üretmek için Çin’e 10 milyar dolar yatırım yapmayı kabul etti. Bu yatırım miktarıyla şirketin yaklaşık 20 yıl içinde dünyanın en iyi 5 elektrikli araç üreticisinden biri olması bekleniyor.

Yapılan açıklamaların yanı sıra SU7 modeli hakkında da bazı söylentiler bulunuyor. Bu söylentilerin önemli bir kısmı aracın fiyatıyla ilgili. Yetkililer daha önce piyasaya sürülecek ilk aracın fiyatının düşük olmayacağını açıklamıştı. Bu bağlamda yeni modelin fiyatının 15.000 ila 25.000 dolar arasında olması bekleniyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*