Volkswagen Satışları Düzeliyor – Otologi

Yeni Haber Merkezi

Pandemi ile başlayan tedarik sürecindeki sorunlar Volkswagen’in otomobil satışlarını ciddi oranda düşürmüştü. 2023’te birlikte çözülen sorunlar Volkswagen satışlarının toparlanmasını sağladı. Volkswagen satışları 2023’te %12 büyüdü.

Volkswagen Satışları 2023’te Arttı

Volkswagen Grubu’nun satışları pandemi ile birlikte önemli ölçüde düşmüştü. Özellikle karantina süreçleri nedeniyle başlayan çip sorunu ve diğer tedarik sorunları hem üretimi hem de satışları olumsuz etkiledi.

Volkswagen Grubu 2022 yılında toplam 8,3 milyon araç sattı. 2023 yılında satılan araç sayısı %12 artarak 9,3 milyona çıktı. %12’lik artış Volkswagen Grubu’nun satışlarının iyileştiğinin önemli bir işareti olarak değerlendiriliyor.

2016-2019 yılları arasında Toyota’yı geride bırakmayı başaran marka, 2023 satış rakamlarıyla başarılı sayılıyor. Satışlardaki toparlanmanın 2024 yılında da devam etmesi bekleniyor. Ancak yeni markalar sayesinde bu toparlanmanın ne ölçüde gerçekleşeceği bilinmiyor.

Çin’de işler yolunda değil

Dünyanın en önemli pazarlarından biri olan Çin’de Volkswagen Grubu için işler pek iyi gitmiyor. Çin’de rekabetin sürekli artması bu durumun en önemli nedeni. Çin pazarında özellikle Tesla olmak üzere farklı markaların faaliyetleri Volkswagen Grubu satışlarının düşmesine neden oluyor.

Yakın gelecekte pazara girecek olan Xiaomi, SU7 modelinin önceliğinin Çin olduğunu da duyurdu. BYD ve diğer Çinli otomobil şirketleri de Çin’e odaklanıyor. Tüm bu gelişmeler, Volkswagen grubunun işinin çok daha zorlaşacağı anlamına geliyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*