Meftun Ne Demek? Meftun Nedir?

Yeni Haber Merkezi

Hayatımızda meftun kelimesini birçok kez duymuşuzdur. Peki meftun ne anlama geliyor? Her zaman duyulan bu kelime, insanlar için merak konusudur.

Hem yazılı hem de sözlü olarak her yerde kullanılan bu kelime, anlamı hakkında çok fazla araştırma yapılıyor. Ayrıca Google’da en çok aranan kelimelerden biri.

Bu kelime birçok şarkı sözünde, yazılı kaynaklarda, özellikle kitaplarda, hatta şiirlerde bile geçer. büyülenmek Sanatın her dalında çokça kullanılan bir kelimedir. Sosyal medyada her zaman gündemde olan popüler kelimeler ve paylaşımlar arasında yer almak

Günlük hayatta nasıl kullanılır?

Meftun kelimesi zihnimizde neyi çağrıştırıyor? Aslında günlük dilde çok fazla kullanırız. Bunlardan bazıları deyimlerimizde ve atasözlerimizde sıklıkla kullanılır;

büyülemek

büyülenmek

Elbette hayatımızın bir noktasında bu deyimleri kullanmışızdır.

Meftun Kelimesi TDK’da Ne Anlama Geliyor?

Büyülü kelimesi, Türk Dil Kurumu’na Sadık, tutkulu ve vurulmuş anlamına gelir. Başka bir deyişle, büyülenmek Tutkulu olmak anlamına gelen bir ifadedir. Ben büyülendim Dilimizde bir şeye aşık olmak, tutkuyla bağlanmak anlamında kullanılır. Yüksek derecede bağlanma duygusu yaşamak anlamında uygun olurdu.

“Gözlerine kapıldım” dediğinizde, “Gözlerine vuruldum” anlamına gelir. Captivating tam tersi şekilde kullanılır. Birini kendinize aşık etmek, onu tutkuyla bağlamak olarak da düşünülebilir.

Meftun Ne Demektir, Kelime Kökeni Nereden Gelmektedir?

Peki, büyülendiniz mi? Kelime nereden geliyor? Bu kelimeyi yıllardır mı kullanıyoruz? soruları geliyor aklıma.

Türkçedeki kelimelerin çoğu Büyülü kelime Kökeni Arapçadır. Orijinal Arapça anlamı yakmak ve yanmak olup daha sık kullanılır.

Ne kadar zamandır kullanıldığı sorusuna gelince, bilinen bir tarih yoktur. Dilimize çok eskiden girmiş ve uzun yıllardır dilimizde kullanılmaktadır. Çok eski olduğu bilinmesine rağmen hala kullanılmaktadır.

Edebi Eserlerde Nasıl Görünür?

Meftun olmanın hem geçmişte hem de günümüzde en yaygın anlamı aşık olmaktır. Yazarımız Refik Halit Karay, Şehriban’a hayrandım, büyülenmiştim ve bağlıydım diyerek meftun kelimesini kullanmıştır. Bu cümle Anlamına göre Aşkının büyüklüğünden bahsetti.

Şarkı sözlerinde meftun kelimesinin kullanılmasıyla bunu görüyoruz. “Sevgiline meftun olduğunu söyleme” cümlesinde Âşık Ömer, sevgilisine hayran olmaktan bahsediyor. Meftun kelimesini bunun gibi birçok örnekle açıklamak mümkün.

Özetle, Türk Dil Kurumu’nda yer alan bu kelime, duyguların en yücesini, abartı gerektiren duyguları içerir ve ana teması aşktır. Sadece insanlara değil, aynı zamanda nesnelere karşı da hissedilen duygular olarak tanımlayabiliriz. Dilinizin zamansız kelimeleri arasında yer alacağı kesindir. büyülü kelime Uzun süre pek çok yazara ilham kaynağı olacağı kesin.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 1.076

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*