Modern Tenis Raketleri Topları Ve Kort Yüzeyleri

Read this awesome post

Tenis raketleri, 1970’lere kadar ahşaptan yapılmaktaydı. En yaygın olarak kullanılan materyal dişbudak ve kayındı. Tümü, ahşabın stres sınırlarının bir fonksiyonu olan 27 × 9 inç (68.6 × 22,9 cm) boyutlarına sahipti. Modern raketler esas olarak şeritleri bir raket kalıbının etrafına sarılarak sertleşmeye bırakılan grafitten oluşur. Modern raketler daha hafif olmasına rağmen ahşap olanlardan daha serttir. Sonuç olarak, daha az deforme olurlar ve bu nedenle raketi bükmede daha az top enerjisi tüketilir (top, tellerin merkezine yakın bir yere çarparsa bu çok fazla önemli değildir). En sert raket bile belli bir dereceye kadar bükülecektir ve sertlik ile top hızı arasında teorik bir ilişki vardır. Top tel yatağını terk ettiğinde, raket kafası hızını etkileyecektir. Eğer raket, ayrılma sırasında topa zıt yönde hareket ediyorsa, aynı yönde hareket ediyorsa topun hızı üretilenden daha düşük olacaktır. Top-raket temas süresi yaklaşık 5-6 milisaniyedir; yani top raketten ayrıldığında raket ve top hareketinin yönünün aynı olması için 166-200 Hz frekansında titreşmesi gerekir. Modern raketler ise 200 Hz’e kadar olan frekanslarda titreştirilebilir. Tenis Market sitemizde her kullanıma uygun raket ve topları mevcuttur. Sitemize bakmanızı öneririz.

Tenis Topları

Tenis topları özelliklerini çekirdek yapısı, kumaş türü ve iç basıncın birleşiminden alır. Son yıllarda birkaç yeni top türü tanıtılmıştır. Basınçsız bilye, standart basınçlı bilye ile aynı performans özelliklerine sahiptir; ancak adından da anlaşılacağı gibi, iç basıncı atmosfer basıncına eşittir. Sıçrama özellikleri üzerindeki azaltılmış iç basıncın etkilerini telafi etmek için, basınçsız top normal olarak daha kalın bir çekirdeğe sahiptir ve bu nedenle geri tepme özelliklerinin daha büyük bir kısmını kauçuktan alır.

Tenis Kortu Yüzeyleri

Tenis kortlarında çim ve kil “doğal” yüzeyler olarak kabul edilir. İlki, bir toprak tabanı üzerinde tohumlanmış çimden oluşur ve ikincisi, ince taneli bir malzemeyle (örneğin, kırma tuğla) tepesinde, çapı küçülen kırma taş katmanlarından oluşur. Akrilik kortlar, üzerine bir şok yastığı görevi gören ve oyuncuya iletilen darbe kuvvetlerini azaltan, isteğe bağlı bir kırıntı kauçuk tabakası döşenebilecek bir alt temel olarak asfalt ve/veya beton kullanır. En üstteki (oynayan) yüzey kumla karıştırılmış akrilik boyadır.

Bir cevap yazın