Rulo Sac Dilme Makinesi

Tesis ya da müşteri siparişlerine göre makinedeki kalınlık ya da genişlik, bant ölçüleri farklılık gösterebilir. İstenen ya da alınmakta olan her siparişe göre üretim yapılmaktadır. Bu makinenin üretilmesinden sonra kullanımda ihtiyaç olabilecek olan rulo sac dilme hatları da makineye uygun olarak tasarlanıp müşteri ya da kullanıcıya sunulmaktadır. Dilme hattı olarak da isimlendirilebilen bir makine sistemidir. Gelişigüzel ya da tek tip üretim olmayıp sipariş ve müşterinin ürünlerine göre tasarımı yapılmakta olan bir makinedir.

Roll Form Makine Kullanılmasının Avantajları Nelerdir?

Roll form makinesinin kullanımı her makine tesisi için oldukça önem taşır. Roll form makinesi hemen hemen her sektörde kullanım alanına sahiptir. Elektrik ya da elektronik, otomotiv, beyaz eşya, mobilya, boru hatları gibi birçok sektörde kullanım alanına sahiptir. Roll form makinesinin kullanımı oldukça avantajlıdır. Levha halinde bulunan sac malzemesini istene şekil ya da forma sokabilen bir makinedir. Roll form haricinde kalıplama makinesi olarak da isimlendirilebilmesi mümkündür. İş gücünden tasarruf sağlama, her parça ya da üretilen malzeme kesitlerinin boylarının eşit olması, montaj yapılma esnasında kolaylık sağlayabilmesi, üretim kalitesinin yüksek olması ve maliyetinin de düşük olması gibi avantajlar vardır. Bunların yanı sıra ise iş tesisi ya da sanayi alanı için oldukça tasarruf sağlayan bir makinedir. Ayrıca üretim odağı olan firmalar için de kullanılması doğru olacak olan bir makinedir. Üretimde maksimum seviyeyi hedefleyen makinedir. Mekanikel Mekanik Sanayi ve Ticaret firmasında bu tür makinelerin üretimi yapılmaktadır.

Otomasyon Nedir?

Yapay zekâ ve ileri teknoloji ile kullanımda ve üretilmiş olan otomasyon Sanayi Devrimi ile kullanılmaya başlanmış olan bir formattır. Fransızca kökenli olan otomasyon sözcüğü, kendi kendine hareket eden anlamını taşımaktadır. Otomasyon sisteminin mantığı ise toplam işin makine ve insan arasında paylaşılması anlamına gelmektedir. Yarı otomasyon ve tam otomasyon olmak üzere 2 çeşide sahip olan bir sistemdir. Toplam işin paylaşım yüzdesi de otomasyonun düzeyini belirler. Otomasyon sadece sanayide kullanılması ile birçok alanda kullanılan makinelere yardımcı olan bir formattır. Otomasyon, teknoloji ile işlemesi sayesinde işçi çalışmasında ortaya çıkacak olan hata paylarını da engelleyip, sıfır seviyesine düşürür.

Bir yanıt yazın