0.49 Araç Kredisi Nedir, Nasıl Alınır? 2024

Yeni Haber Merkezi

Toplumda çok konuşulan 0.49 faizli araç kredisi nedir, nasıl alınır ve ne zamana kadar geçerli tüm detaylar Otologi’de!

0.49 Araç Kredisi Nedir?

0.49 taşıt kredisi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 2020 yılında sunduğu ve sıfır kilometre yerli otomobil alımlarında kullanılabilen bir kredi türüdür. Bu kredide faiz oranları %0.49 ile %0.69 arasında sabitlenmiş olup, 1 yıl ödemesiz dönem ve 15 yıla kadar vade imkânı sunulmaktadır.

0.49 Araç Kredisi Nedir ve Nasıl Alınır? 2024 3

0.49’luk araç kredisi şu anda mevcut değil. Bu uygulama 05.06.2020 tarihinden 31.12.2020 tarihine kadar geçerliydi.

0.49 Araba Kredisi Nasıl Alınır?

0.49 faizli araç kredisi alabilmeniz için bankaların belirlediği şartları taşımanız ve gerekli belgeleri hazırlamanız gerekiyor.

Genel koşullar:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak Düzenli gelire sahip olmak Yeterli kredi notuna sahip olmak Bankanın belirlediği diğer şartları taşımak

Gerekli belgeler:

Kimlik belgesi Gelir belgesi İkamet belgesi Araç faturası Araba sigorta poliçesi

Başvuru süreci:

Banka şubesine giderek veya bankanın internet sitesi üzerinden online başvuruda bulunarak Bankaya gerekli belgeleri teslim ederek Bankanın kredi değerlendirmesini bekleyerek Kredi onayı aldıktan sonra kredi sözleşmesini imzalayabilirsiniz.

0.49 Araç Kredilerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Kredi faiz oranları bankadan bankaya değişebiliyordu. Kredi vadesi uzadıkça toplam geri ödeme tutarı da artıyordu. 1 yıllık ödemesiz dönemde sadece faiz ödeniyordu. Krediyi erken kapatmak isteyenler erken kapatma cezası ödemek zorunda kalabiliyordu.

Güncel Araba Kredisi Faiz Oranları

0.49 faizli araç kredisi başvurusu sona ermesine rağmen bankalar farklı faiz oranlarıyla araç kredisi sunmaya devam ediyor. Güncel araç kredisi faiz oranları hakkında bilgi almak için bankaların internet sitelerini ziyaret edebilir veya bankalarla iletişime geçebilirsiniz. Güncel araç fiyatları için ilgili sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Bazı bankaların güncel araç kredisi faiz oranları:

Kamu bankaları: %1,29 – %1,49

Özel bankalar: %1,50 – %2,00

Hatırlamak: Kredi çekmeden önce farklı bankaların faiz oranlarını ve şartlarını karşılaştırıp, size en uygun krediyi seçmeniz önemlidir.tunesharemore_vert

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*