15 Yıl Ömre Sahip Elektrikli Araç Bataryası Tanıtıldı

Yeni Haber Merkezi

Dünyanın en büyük pil üreticisi olarak kabul edilen CATL, 15 yıllık kullanım ömrüne sahip pillerini tanıttı. Tanıtılan pillerin toplam menzilinin 1,5 milyon km olduğu duyuruldu. Yeni nesil teknolojiyle geliştirilen bu piller, ticari araçlar ve toplu taşıma araçları üreticisi Yutong tarafından kullanılacak.

CATL, 1,5 milyon km ve 15 yıl kullanım ömrüne sahip yeni pillerini tanıttı. Bu araçlar, otobüslerde ve ticari araçlarda kullanılacak pille çok daha güçlü olacak. Ayrıca bu pillerin zamanla elektrikli araçlara uyarlanabileceği belirtildi.

Uzun Ömürlü Pil Geliştirildi

CATL’nin Yutong markası için geliştirdiği yeni nesil piller lityum demir fosfat (LFP) tipinde. Yutong’un yakın gelecekte geliştireceği modellerde kullanılacak olan bu pilin 1000 şarj döngüsünde sıfır bozulma gösterdiği belirtildi. CATL’nin bu iddiası, elektrikli araç pilleri için yeni bir dönemin başlangıcının habercisi olabilir.

Çin, elektrikli araç akülerinde dünya lideridir. CATL ve BYD pazarın yarısına hakimdir. Birçok tanınmış markanın akü ihtiyaçlarını Çin’den, özellikle bu iki şirketten karşıladığı bilinen bir gerçektir. Tesla, Ford, Toyota ve Kia gibi markalar bu şirketlerin akülerini kullanır.

CATL, pazar lideri olmasına rağmen pil geliştirmeye devam ediyor. 10 dakikalık şarjla 400 km menzile ulaşan piller geliştiren şirket, şimdi pil ömrünü artırmak ve pil maliyetlerini düşürmek için çalışıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*